G4Media.ro

Ministrul Fechet: Marile probleme de poluare din Bacău sunt urmare a marilor…

sursa foto: Pexels

Ministrul Fechet: Marile probleme de poluare din Bacău sunt urmare a marilor afaceri ale PSD, care a retrocedat ilegal păduri, a exploatat industria chimică şi a lăsat în urmă depozite poluante

Marile probleme de poluare din judeţul Bacău sunt urmare a marilor afaceri care au purtat marca PSD, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, într-o conferinţă de presă susţinută în Bacău, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, Agerpres.

„La Carom Oneşti, după ce Corneliu Iacobov a trecut pe acolo, a rămas în urmă o companie devalizată şi mii de oameni pe drumuri. Firma a intrat în lichidare, a trecut pe la mai mulţi cumpărători, astăzi este în administrarea unei companii care are nişte obligaţii de mediu nerezolvate încă din 2012. La Carom Oneşti există şi acum bataluri cu reziduuri şi deşeuri petrochimice de la staţia de epurare Jevreni, care trebuiau ecologizate, în baza unui proiect elaborat în 2017, dar neaplicat niciodată. Am preluat această problemă, am demarat o corespondenţă cu noul administrator şi nu voi tolera nicio tragere de timp pentru îndeplinirea obligaţiilor de mediu”, a declarat Mircea Fechet.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a precizat că o altă afacere „marca PSD şi Corneliu Iacobov„, este cea de la Dărmăneşti, a lăsat în urmă alte grave probleme.

Obligaţiile de mediu sunt stabilite din 2014 şi prevedeau închiderea şi dezafectarea batalelor de depozitare a nămolurilor petroliere dar peste 60% dintre aceste obligaţii nu au fost îndeplinite, deşi termenul a fost 2017. Reziduurile petroliere încă există acolo, iar firma care a cumpărat în 2019 rafinăria, aceeaşi cu cea care a cumpărat şi Carom Oneşti, are obligaţia să se conformeze.

„În fine, o altă afacere marca PSD, care influenţează de această dată băcăuanii, este halda de fosfogips de la fostul combinat Amurco. Aici, un alt personaj apropiat social-democraţilor: domnul Ioan Niculae, condamnat pentru corupţie în dosarul ‘mită la PSD’ şi care, cât timp a deţinut combinatul, a sfidat orice măsură de conformare. În acest moment, terenul de sub halda de fosfogips aparţine municipalităţii, dar obligaţiile de mediu revin, în continuare, SC Amurco SRL, societate care se află în procedură de lichidare şi căutăm o soluţie prin care această problemă să fie rezolvată”, a spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Mircea Fechet a adăugat că Romsilva face demersuri pentru readucerea în patrimoniul statului a peste 43.000 de hectare de pădure, o reparaţie morală pentru statul român, în urma unor retrocedări ilegale.

„Demersurile Romsilva vin în contextul dosarului de corupţie care vizează retrocedarea acestei păduri din judeţul Bacău şi în care este implicat un nume greu al PSD-ului, Viorel Hrebenciuc. Cam asta a făcut PSD Bacău pentru mediu: a retrocedat ilegal păduri, a exploatat industria chimică şi a lăsat în urmă depozite poluante, care afectează viaţa oamenilor”, a menţionat ministrul Mircea Fechet.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Uzurparea statului de drept de catre Parlament, Presedinte si CCR, a accelerat proliferarea infractorilor romani.

  2. Oare nu v-ati saturat de circul asta ieftin? PNL si PSD sunt mana in mana de 30 de ani, iar firimiturile ajung la UDMR. Schemele de furt de la ministere raman aceleasi indiferent de baronii locali care profita periodic. Tinerii fug acum in bratele USR-ului (partidul care promoveaza AGENDA2030 a Natiunilor Unite pe care noi Romania, am semnat-o deja de 2 ori, in 2015 (17 obiective pentru sustenabilitate) si in forma ei initiala in 1992 (AGENDA21). Scapam de coruptie si intram in comunism. Covidul este calul troian pentru Marea Resetare si cele 17 puncte pentru sustenabilitate! Aceasta dictatura medicala este menita sa ne dezbrace de ultimele libertati si sa distruga notiunea de individ. Cei ce plang dupa Ceausescu vor avea sansa acum sa retraiasca umilinta individului intr-o realitate complet monitorizata prin tehnologia blockchain.