G4Media.ro

Ministrul Energiei: România va scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât…

Ministrul Energiei: România va scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât va putea consuma/ Primul gaz va fi scos de Black Sea Oil Gas anul acesta/ Legea offshore va fi schimbată în Parlament

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la B1TV, că România va scoate din Marea Neagră ”mai mult gaz decât poate consuma”, astfel că poate deveni un furnizor important de gaz.

Popescu a dat asigură că ”primul gaz” va fi scos din Marea Neagră de Black Sea Oil Gas în cursul anului 2021. Ministrul Energiei a mai spus că legea offshore va fi modificată în Parlament și, până în momentul în care din mare va fi scos ”gazul cel mult”, autoritățile au timp să pună la punct infrastructura necesară unei exploatări proprii.

Virgil Popescu a spus că renunțarea la contractul cu investitorii chinezi în privința Centralei de la Cernavodă a fost o decizie ”strategică” care a avut loc ”după 7 ani în care nu s-a întâmplat nimic”:

 • ”Vom scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât vom putea consuma. Primul gaz scos din Marea Neagră va fi anul acesta (…) Până vom scoate ”gazul cel mult” ca să zic așa vom avea timp să construim mai multe centrale (…) Legea offshore va fi modificată în Parlament (…) Dacă vom avea un surplus de gaz, vom putea vinde, România va putea deveni furnizor astfel (…) Eliminarea chinezilor de la centrală a fost o decizie strategică, după 7 ani în care nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Virgil Popescu, luni seară, la B1TV.

sursa foto: e-nergia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. Ne permitem sa dam 30.000 ron net salariu in justitie, in sanatate etc. Ne permitem sa nu platim salariile minerilor!

  Traiasca trantorii bugetari si pensionari speciali militari! Traiasc romania mafiota! Catu cu 4.5 in treapta, atac speculativ pe leu, mafioti esentiali!

 2. Păi după ce a fost pusă pe butuci toată petrochimia, industria sticlei, combinatele siderurgice, combinatele de chimizare a agriculturii, cine să mai consume gaz ? Pentru consum casnic de gaz oricum nu există infrastructură și nici planuri de dezvoltare. Așa că vom plăti pe cineva să ne consume gazul !

 3. O s-o cred pe asta, abia atunci cand gazul se va ieftini atat de mult incat sa nici nu-l simti in factura. Pana atunci sa nu uitam ca pretul gazul (si toate preturile de altfel) cresc incontinuu de 30 de ani incoace. Si energie electrica producem in exces si cu toate astea platim mai mult decat Republica Moldova si Ungaria care folosesc curent cumparat de la noi.

  • Nuclearelectrica-profit>1,4 miliarde;
   Romgaz-profit>1,2 miliarde:
   Acolo sunt banii din facturile alea care ne cocoseaza!

 4. ,,L.O. va fi modificata in PARLAMENT”
  asa, si!?….in ce sens, bobocule?
  coerent, concis, concret, bobocule! esti in stare,te due tigva?
  ‘ai, sa vedem!

 5. Minciuni marca PNL. Asa si Dragnea poate sa minta, unde e diferenta intre PSD si PNL? Nu e.

 6. Acum v-ati prins de ce sunt pesedake livizi ? Uitati-va la anumite comentarii si veti intelege drama prin care trec acesti travestiti

 7. Next level of the snob. Ii zice „oil gas” la gaz ca sa ne arate ca vorbeste straineza.

 8. VESTI BUNE ! SE POT DUBLA IN FIECARE AN PREIVILEGIILE SPECIALILOR SI ESENTIALILOR !

 9. Mi se pare corect, atât timp cat mediul rural, și nu numai, încă trăiește in evul mediu cu lemne în sobă mi se pare normal să dăm mai departe gazul românesc, le facem în ciudă pesedistilor cu legea lor

 10. Am o idee geniala: ce-ar fi sa scoatem gaze exact cit consumam? Ca asa ne-ar ajunge mai mult timp.
  Nu ne obliga nimeni sa scoatem mai mult decit ne trebuie si nici nu cred ca daca nu-l scoatem noi, acum, o sa ni-l fure altii.

 11. Mai mare decat poate consuma cand?!? Un an sau zece?!? Ca un an, da! Zece,nu!

 12. Dezvoltați consumul casnic, nătărăilor, apoi spuneți dacă nu putem consuma gazul. Noi trebuie să ne tăiem pădurile ca să ne încălzim și gazul nostru pleacă la alții. Vom rămâne și fără păduri și fără gaz. Tembeli nenorociți.

 13. Iar vom face si vom drege, si vom….
  Popescule, fix la fel ne-ai promis ca Romania va PRODUCE Toate mastile necesare, nu vom mai importa!
  Dupa scurt timp, ai tacut, nici o mascuta n-a mai produs Romania, dimpotriva, Milioanele de masti NECONFORME pe care s-au aruncat BANI GREI zac prin depozitele patriei!
  Vom face si vom drege!
  L-am vazut aseara la B1, omul asta a fost Minsitrul al Economiei in guvernele Orban 1 si Orban 2, NU s-a atimns de Companiile de stat cu pierderi uriase din Energie, doar vorbe goale si a lasat in urma scndalul liberalizarii Pretului la Enerie electrica, a TACUT Chitic tot anul 2020, nu a spus un cuvintel pe subiectul Liberalizarii Pretului la Energie electrica, alaturi de ANRE e unul dintre RESPONSABILII mincinsoi, in Ianuarie 2021 deja Pretul la Energie electrica a CRESCUT cu 18%, spune INS!!!
  „Vom face si vom drege”….lasa-ne!!!

 14. „Romania va scoate” sunteti siguri ca statul Roman este cel care detine majoritatea in companiile care scot gazul? Nu cumva sunt companii private cu sedii in casute postale?
  Cat din valoarea gazului va ramane in tara?? Daca gazul ar fi prelucrat si valorificat in Tara, macar utilizat in gospodarii in locul lemnului de foc, ar fi un mare pas inainte.
  Dar neavand industrie de prelucrare si nici retea de distributie, ele va fi exportat ca materie prima pentru altii, de catre companiile care il extrag , similar cu situatia tarilor subdezvoltate din Africa . Acestea vor realiza profit din resursele naturale ale Romaniei si noi ne vom alege cu praful de pe toba. Si vom continua sa importam mase plastice si ingrasaminte din China si Turcia care ne vor vinde produse din prelucarea gazului metan la preturi pastrand locuri de munca si profitul pentru ei. numiti o alta tara europeana care exporta gaz metan fara a avea propria industrie de prelucrare si fara a acoperi consumul intern al populatiei, pentru incalzire si consum casnic??

  • Corect!
   Romania e bogata in resurse naturale, are petrol, are acrbune. are ape, are rezerve de aur… bazaconii pe care le tot auzim, intreb: CE a FACUT Romania cu banetul din atatea resurse naturale in 30 de ANI?
   NIMIC!
   Ca NU sunteti in stare, NU aveti un Proiect de Tara, nu aveti Pllan de DEZVOLTARE a tarii, nu aveti Strategii de Dezvoltare, MINTITI la fiecare rand de alegeri apoi sunteti pompierii care veniti si carpiti(stingeti focul!) pe colo-colo!
   Asta e cauza: Lipsa capacitatii administrative a Tarii, cum a spus fiecare Raport al Comisiei Europene, de dupa Aderarea la UE, care a analizat anual sau semestrial Situatia absorbtiei slabe a fondurilor de la UE!
   Adica: INCOMPETENTA guvernantilor!!!!

 15. Intenții lăudabile, dar exprimare de profan. Cum adică, primul gaz și gazul mult, în gura unuia care ar trebui sa fie specialist, sau măcar sa aibă cunoștințe medii despre

 16. Intenții lăudabile, dar exprimare de profan. Cum adică, primul gaz și gazul mult, în gura unuia care ar trebui sa fie specialist, sau măcar sa aibă cunoștințe medii despre activitatea pe care o păstorește?

 17. Iarăși vom, vom, vom….niciodată nu veniți să ne spuneți…am făcut asta, am dres asta.Cine să vă mai creadă?

 18. Traiasca psd ciuma rosie

 19. Era treaz cand a zis kktul ala asa ceva? Ei nu sunt in stare sa localizeze romania pe globul pamantesc si se lauda cu niste treburi pe care nici ei nu le cred. Cat o sa fie acesti tradatori de tara la conducere va asigur ca n o sa faca nimic in avantajul nostru,doar imprumuturi si austeritate.De cei cu burta cat ligheanul de 50 litri si cu cefele de porc nu se ating,adica bugetarii si smecherii care sug banii poporului.