G4Media.ro

Ministrul Educației a trimis corpul de control la Universitatea Dunărea de Jos…

Ministrul Educației a trimis corpul de control la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, după o sesizare care acuză posibile nereguli și abuzuri ale rectorului Lucian Georgescu și ale actualei conduceri

Conducerea Universității “Dunărea de Jos” din Galați este acuzată că ar fi format “un grup infracțional organizat” într-o sesizare anonimă trimisă, cu câteva săptămâni în urmă, mai multor instituții ale statului, de la Președinție la DNA, potrivit informațiilor Edupedu.ro. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat existența acestei sesizări și a precizat că a trimis Corpul de Control la instituția de învățământ superior, control care a început luni și vizează în principiu “nereguli administrative”. 

Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro:

 • “În urma sesizărilor primite la Ministerul Educației, pentru a verifica conținutul acestor sesizări, am decis trimiterea corpului de control al ministrului educației la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Acțiunea de control este în curs”.

Sesizarea, care îl vizează în special pe rectorul Universității “Dunărea de Jos”, Lucian Puiu Georgescu”, acuză numeroase nereguli, derapaje și încălcări ale legii, o parte dintre ele semnalate de presă de-a lungul ultimilor ani, începând cu perioada când acesta a fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose.

După cum reiese din documentul consultat de Edupedu.ro, acesta a fost transmis Administrației Prezidențiale, Cabinetului Primului Ministru și Guvernului României, Ministerului Educației, Senatului, Camerei Deputaților și Grupurilor Parlamentare, Curții de Conturi a României, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Direcției Naționale Anticorupție.

Sesizarea susține că, la Universitatea “Dunărea de Jos”, “principiile care guvernează sunt: abuzul de putere, fals și uz de fals, delapidare, șantaj etc.”, iar autorii anonimi estimează un presupus prejudiciu “de peste 700.000 de euro prin plata unor funcții de conducere înființate ilegal și abuziv, plata unor sporuri, plata unor comisii de specialitate peste maximul de ore admis de lege, decontarea unor taxe judiciare pentru care există suspiciunea rezonabilă că au fost doar decontate, nu și plătite, prejudiciile aduse de PFA Lucian Puiu Georgescu, contracte de publicitate, etc.”

 • Același document acuză Ministerul Educației că ar fi avut cunoștință “de multe fapte imorale și ilegale”, dar “nu a acționat până în prezent”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. uite cum sta treaba :

  mi-ati facut fosrte mult rau : STS si SRI si alte institutii care ma urmaresc.

  apoi , am facut glume , ne-am distrat … sa vorbim asa intre oameni.

  dar deja ati trecut pragul dintre gluma si rautate.

  v-am rugat frumos , de atatea ori , sa ma lasati in pace.

  imi faceti rau.

 2. i-au prins cu ocaua masluita!?
  bun asa ,insa, majoritatea le au masluite!

 3. Vai de mine,ati dat curs unei sesizari anonime?!N-ati stiut ca ati incalcat Constitutia?Voi astia care comiteti abuzuri,falsuri,delapidari si alte asemenea fapte dragalase,stati linistiti,caci, daca sunteti importanti,va salveaza CCR-ul,ca actul de sesizare a organelor de urmarire penala,fiind anonim,este profund neconstitutional!Onorata curte a declarat neconstitutionale niste amarate de protocoale,care puneau la cale denuntarea crimelor economice,care erau pe punctul sa ruineze tara,dapai o asemenea fapta neconstitutionala evidenta,flagranta,i-am putea spune.
  Vedeti dvs.,in ultimul timp si mai ales dupa afirmatia,era sa zic a Corinei Dragotescu,piu drace(care s-a ajuns,pentru ca a servit cauza;era febletea marelui tepar S.O.V,puscarias cu state vechi),Monicai Macovei, Romania a devenit „raiul infractorilor”,parlamentarii si prelatii bolsevici deschizandu-le usa(raiului).Izvorul acestei deveniri este chiar Constitutia Romaniei,care a ridicat la rang constitutional acest detaliu procedural.Era suficient ,cum e in toate legislatiile normale,ca aceasta chestiune privind sesizarea anonima sa fie prevazuta in coduri si nu direct in Constitutie.Cine a avut interes si cum a putut sa faca acest lucru? Pai cine altul decat dl. Ion Iliescu,ultimul pe lista,si cu cine altul,decat dl.Antonie Iorgovan,”augustus”profesoru’,supranumit „Parintele Constitutiei”,fost parlamentar,fost,fost,actualmente raposat.Si acum daca mai aveti rabdare s-o luam pe rand.
  Prin toamna lui ’90 ,Procurorul General de atunci,omul lui Mazilu,declara ca va intocmi adevarate harti cu locurile de unde au tras „teroristii”.Cum credeti ca s-a simtit tov.,de atunci,Ion Iliescu?Evident,amenintat!
  Peste iarna lui ’90,daca nu ma insel,s-a infiintat Comisia de elaborare a Constitutiei.Pe cine a pus tov. Iliescu in fruntea acesteia?Pe nimeni altul,decat pe Antonie Iorgovan,”mare”profesor de drept administrativ,caci unul de drept constitutional nu putea sa accepte asa ceva(anonima in Constitutie),era un derapaj de la principiile dreptului constitutional.
  Ce a fost trist la acea vreme(ne defineste intr-un fel ca natie),a fost ca nimeni din cercurile juridice rafinate nu a strigat ca Antonie Iorgovan nu este persoana cea mai potrivita pentru asa ceva.Imi aduc aminte cum studentii,in sesiune,se tavaleau pe jos de ras,cand citeau cursurile tiparite ale acestui „mare”profesor.
  Si uite asa Iliescu si-a atins scopul si protectia juridica,pentru el,a aparut chiar in Constitutie.
  Tavalugul compromisurilor si abuzurilor fusese pornit.
  A doua faza a fost ignorarea salariilor magistratilor,care au fost devorate de inflatie si care a generat un adevarat exod,creindu-se astfel prima criza de personal in justitie s.a.m.d..