G4Media.ro

Ministrul Eduard Novak despre performanţele din nataţia românească: Nu sunt întâmplări, ci…

Sursa foto: Facebook/ Eduard Novak

Ministrul Eduard Novak despre performanţele din nataţia românească: Nu sunt întâmplări, ci rezultatul unei construcţii solide, a muncii şi devotamentului unei echipe incredibile

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat la finalul Campionatelor Mondiale de juniori de la Lima (Peru) că performanţele din ultima perioadă ale nataţiei româneşti nu sunt întâmplătoare şi că acestea reprezintă rezultatul muncii sportivilor, antrenorilor şi conducătorilor federaţiei, transmite Agerpres.

„Nataţia românească a încheiat Mondialele pentru juniori de la Lima cu 8 medalii: 4 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz. David Popovici şi Bianca Costea au mai adus câte un aur, Vlad Stancu a cucerit bronzul! Alături de ei, Patrick Sebastian Dinu, Rebecca Diaconescu, dar şi ceilalţi componenţi ai lotului naţional de juniori, sunt nume de care vom auzi foarte des în următorii ani! Ei toţi sunt dovada că performanţele tot mai strălucitoare din ultima vreme, în acest sport, nu sunt întâmplări, ci rezultatul unei construcţii solide, a muncii şi devotamentului unei echipe incredibile. Felicitări sportivilor, suntem mândri de voi! Felicitări antrenorilor care au făcut nataţia românească să renască! Felicitări federaţiei pentru un management de succes!”, a scris Novak într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook.

Înotătorii români David Popovici (100 m liber) şi Bianca Costea (50 m liber) au cucerit medalii de aur, duminică, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de juniori de la Lima (Peru), în timp ce Vlad Stancu (1.500 m liber) a obţinut o medalie de bronz.

România a ocupat locul 4 în clasamentul pe medalii la Mondialele de juniori, cu 4 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz: medaliile de aur au fost cucerite în proba de ştafetă masculină 4×100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu), prin David Popovici (200 m liber, 100 m liber) şi Bianca Costea (50 m liber), argintul a fost obţinut de Vlad Stancu (400 m liber) şi de ştafeta combinată 4×100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Rebecca Diaconescu, Bianca Costea), iar bronzul a fost adus de Vlad Stancu (800 m liber şi 1.500 m liber).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Domnul ministru, hai, ca sunteti o persoana inteligenta: cam ce procent se datoreaza Federatiei?

  2. si care e legatura cu poza??? 🙂