G4Media.ro

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, despre redeschiderea restaurantelor la 1 iulie: Dacă se…

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, despre redeschiderea restaurantelor la 1 iulie: Dacă se menţin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătăţii pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aştepta

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat marţi seară, referitor la deschiderea restaurantelor la 1 iulie, că, dacă creşterea numărului de cazuri se menţine, nu vom avea ”verde de la Ministerul Sănătăţii” şi va trebui să se mai aştepte, transmite News.ro.

”Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulţit, au trecut de 300”, a afirmat ministrul, făcând apel la români să respecte regulile pentru a avea o nouă etapă de relaxare.

Ministrul Virgil Popescu a fost întrebat, marţi seară, la Digi 24, daca se mai poate lua în calcul deschiderea restaurantelor la 1 iulie şi a precizat: ”1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo şi trebuie să treacă şi de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulţit, au trecut de 300. Astăzi a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Aşteptăm evaluarea de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătăţii şi vom lua o decizie în funcţie de evaluare”.

Virgil Popescu a făcut apel la populaţie să respecte regulile.

”Suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă şi nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârşitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua şi vom avea şi restaurante deschise, şi spectacole, şi cinematografe”, a mai afirmat ministrul.

Acesta a adăugat că, dacă numărul de cazuri nu scade, Ministerul Sănătăţii nu va fi de acord cu o nouă etapă de relaxare care să includă deschiderea restaurantelor.

”Dacă se menţin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătăţii pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aştepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a completat ministrul Economiei.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Dacă v-ati fi ocupat mai mult de problemele interne și,nu ati fi luat în calcul sparanghelul,capsunile și clanurile care au circulat liber prin granițe ,ar fi functionat si economia.Pnl prin deciziile luate a crescut numărul de bolnavi și,nu a ținut cont de sănătatea populației rezidente in tara!!!

  2. Dacă ați fi menținut carantină la granițe și nu v-ar fi durut sufletul de economia Germaniei(sparanghel,capsuni,clanuri),ar fi trebuit să fim în siguranță noi,rezidenții din țară și cu economie funcțională!Proaste măsuri,proasta guvernare!PNL și guvernul meu sa-si asume creșterea îmbolnăvirilor pe care a facut-o prin bună știință permițând accesul prin granițele țării!!!Ultima decizie de a permite celor din Italia și Franța accesul ne va duce la nivelul lor din urmă cu 2 luni!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.