G4Media.ro

Ministrul de externe al Israelului condamnă violențele coloniștilor evrei din Cisiordania, dar…

Sursa foto: Facebook Eli Cohen

Ministrul de externe al Israelului condamnă violențele coloniștilor evrei din Cisiordania, dar nu le numește terorism

Ministrul de externe al Israelului, Eli Cohen, a condamnat violențele dintre coloniștii evrei din Cisiordania și palestinienii din apropierea satului Umm Safa, la nord de Ramallah, care au avut loc în weekend.

Într-un interviu acordat duminică studioului Ynet, Cohen a declarat: „Nu vom tolera violența și luarea legii în propriile mâini, iar cei care fac acest lucru trebuie să răspundă în fața justiției”.

Cu toate acestea, Cohen a evitat în mod repetat întrebarea dacă a fost vorba de terorism, așa cum este definit de șeful Statului Major al Forțelor Armate (IDF), gen. lt. Herzi Halevi, directorul Shin Bet Ronen Bar și comisarul poliției israeliene Yaakov Shabtai.

„Aceasta este o acțiune inacceptabilă și trebuie să fie oprită. Dar este imposibil de comparat între incendierea mașinilor, care nu ar trebui să se întâmple, și uciderea oamenilor doar pentru că sunt evrei”, a declarat Cohen.

Ministrul a ținut să precizeze că „se așteaptă ca comunitatea internațională să ia măsuri împotriva Autorității Palestiniene, care oferă stimulente pentru uciderea evreilor”.

Potrivit lui Cohen, „cu cât ucid mai mulți evrei, cu atât mai mari sunt stimulentele”. El a abordat, de asemenea, faptul că coloniștii au incendiat case și vehicule în Turmus Ayya în urma unui atac armat în care au fost uciși patru israelieni. El a spus că „statul Israel a dovedit că îi trage la răspundere pe toți cei care varsă sânge evreiesc, dar IDF și forțele de securitate sunt cele care vor căuta să aplice represalii”.

Cohen a abordat, de asemenea, normalizarea relațiilor cu Arabia Saudită, având în vedere tensiunile de securitate din Cisiordania. „Saudiții sunt mai puțin sensibili la problema palestiniană și ceea ce îi interesează în primul rând este o apărare împotriva Iranului”, a spus el, adăugând” „Estimez că normalizarea va avea loc, avem un interval de timp până în martie, timp în care se va încadra deja în procesul electoral din Statele Unite.”

„Există un interes reciproc ca Arabia Saudită și Israelul să ajungă la un acord pentru a combate amenințarea iraniană, pentru a crește stabilitatea regională și pentru a se angaja în cooperarea diplomatică și economică”, a mai declarat Cohen. „Sper că vom putea semna în curând și cu Sudanul o normalizare. Totul a fost deja convenit, dar din cauza războiului civil care a izbucnit acolo, nu s-a întâmplat.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...