G4Media.ro

Ministrul Culturii: O demisie a doamnei Catinca Nistor de la ICR Londra…

Foto: captură video

Ministrul Culturii: O demisie a doamnei Catinca Nistor de la ICR Londra este un act firesc / ICR este principalul vector cultural român în străinătate, iar prestația acestuia este imperios necesar să fie la nivelul misiunii sale

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, consideră că o demisie a Catincăi Nistor din funcția sde director al Institutului Cultural Român (ICR) Londra „este un act firesc”, subliniind că ICR este principalul vector cultural român în străinătate, iar prestația acestuia este imperios necesar să fie la nivelul misiunii sale.

„În ceea ce privește situația de la ICR Londra, nu comentez competențele manageriale ale doamnei director, dumneaei a convins la numire comisiile de politică externă și de cultură și media ale Senatului. De asemenea, nu au existat decizii manageriale culturale criticabile. Totuși, menirea poziției ocupate este una extrem de importantă, are foarte mare importanță întreaga raportare la funcție, de aceea cred că o demisie a doamnei director Catinca Nistor este un act firesc”, a precizat Lucian Romașcanu, joi, într-o postare pe Facebook.

Ministrul subliniază că „Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute este o instituție extrem de importantă, vitală chiar, a spațiului cultural român” și de aceea consideră că este momentul unei discuții aprofundate despre „implementarea unei reforme importante a acestuia”.

„În perioada următoare voi propune Coaliției demararea unui proces de regândire a modului de funcționare a ICR pentru a-l aduce la standardele dorite de noi toți”, anunță Lucian Romașcanu.

Catinca Nistor a fost propusă spre revocare din funcția de director al ICR Londra, a confirmat pentru G4Media Liviu Jicman, președintele Institutul Cultural Român. Conform legii, Parlamentul ia decizia finală, cu avizul comun al Comisiei pentru cultură și media și al Comisiei pentru politică externă ale Senatului.

Citește și Catinca Nistor a fost propusă spre revocare din funcția de director al ICR Londra, anunță Liviu Jicman/ Parlamentul ia decizia finală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Și porcii au nevoie să facă baie, dar o fac în nămol, așa că . .

  2. Mai avem ministru la cultură, cu ce se ocupă????

  3. Asta nu e amanta, e fata lu’ tata, ar vrea ea sa fie amantă . .