G4Media.ro

Ministrul Cîmpeanu anunţă că doar două treimi dintre elevii de clasele a…

Ministrul Cîmpeanu anunţă că doar două treimi dintre elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat, procent mai mic decât în alţi ani

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri că doar 66% dintre elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat, mai puţin decât în alţi ani, transmite News.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, că problemele generate de pandemie s-au suprapus peste cele cronice din întăţământul românesc şi au amplificat discrepanţa dintre rural şi urban.

”Amplificarea acestor diferenţe a generat, pe de o parte, renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. 66% înscrişi la examenul de bacalaureat din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a explicat că există îngrijorări în urma acestei situaţii.

”Asta a creat îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar. Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptmâna aceasta numeroase cazuri de bullyng – un element îngrijorător (…) este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale”, a mai afirmat ministrul.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Romania, stat mafiot securist!

  • Cei care nu s-au inscris, dar si o parte din cei care s-au inscris, daca ar fi fost intr-o tara normala, nu ar fi ajuns la bac niciodata.
   Ei nu aveau ce sa caute la liceu, trebuiau sa invete o meserie.
   Ca asa am ajuns sa fim condusi de viorica dancila, de idiotul de ministru economiei de la neamt, de catu care a picat la treapta, de udrea absolcenta de dimitrie cantemir

 2. N-avem nevoie de sparanghelisti cu bacalureat. Slugile jegoase din romania trebuie sa fie proaste și obediente.

 3. Romania educata! Traiasca KWJ Vaccinatorul!

 4. Din cei 114000 absolvenți înscriși la bacalaureat, maximum 60% vor fi admiși, deci aproximativ 68000 de absolvenți. Daca raportam cei 68000 de absolvenți care vor fi admiși la bacalaureat la numărul de absolvenți din acest an, adică la 173000 de absolvenți, vom vedea că maximum 40% dintre absolvenții de liceu vor obține diploma de bacalaureat. Romania educata!,cum afirmă sasul de la Cotroceni.

 5. Cei care nu s-au inscris, dar si o parte din cei care s-au inscris, daca ar fi fost intr-o tara normala, nu ar fi ajuns la bac niciodata.
  Ei nu aveau ce sa caute la liceu, trebuiau sa invete o meserie.
  Ca asa am ajuns sa fim condusi de viorica dancila, de idiotul de ministru economiei de la neamt, de catu care a picat la treapta, de udrea absolcenta de dimitrie cantemir

  • Adevărat, dar în același timp peste 90 la sută din cei ce vor promova bacalaureatul o vor face datorită vefortului financiar suportat de părinții care au investit in orele de meditații nicidecum in datorită scolii românești!
   Iar referitor la abuzurile asupra elevilor venite din partea unor colegi la care școală a închis ochii, sau a fost părtașă, o mare parte din responsabilitate o are Ministerul care le-a îngrădit dreptul consilierilor psihologici din școli la terapie, aceștia având doar rol consultativ și îndrumător in ceea ce privește orientarea profesională!
   Și spun asta în cunoștință de cauză fiind un părinte al unui copil care a fost victimă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.