G4Media.ro

Ministrul britanic de externe David Cameron se arată îngrijorat de o invazie…

Sursa foto: Kirsty Wigglesworth / POOL / AFP

Ministrul britanic de externe David Cameron se arată îngrijorat de o invazie terestră israeliană în Rafah

Ministrul britanic de externe David Cameron s-a declarat „profund îngrijorat” de o invazie terestră israeliană planificată în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gazei, a informat PA Media/dpa, conform Agerpres.

Rafah, la graniţa de sud cu Egiptul, este una din singurele regiuni care nu sunt încă vizate de o ofensivă terestră israeliană şi oferă refugiu pentru mai mult de jumătate din populaţia de 2,3 milioane din Fâşia Gaza.

Este ultimul bastion al Hamas, după mai bine de patru luni de conflict declanşat de atacul grupării militante din 7 octombrie asupra Israelului.

David Cameron a scris pe X:”Profund îngrijorat de perspectiva unei ofensive militare în Rafah – peste jumătate din populaţia Gaza se adăposteşte în zonă. Prioritatea trebuie să fie o pauză imediată în luptă pentru a primi ajutoare şi a scoate ostatici, apoi progresul către o încetare a focului durabilă şi permanentă”.

Sâmbătă, cel puţin 44 de palestinieni – inclusiv peste 12 copii – au fost ucişi în atacurile aeriene israeliene asupra Rafah.

Secretarul de externe din umbră al Partidului Laburist, David Lammy, a scris vineri pe Twitter:”În Rafah sunt 1,4 milioane de palestinieni strămutaţi, fără a avea unde să meargă. Este poarta de intrare a asistenţei pentru Gaza. O ofensivă israeliană acolo ar fi catastrofală. Mult prea mulţi civili au fost deja ucişi sau răniţi. Luptele trebuie să înceteze acum. Avem nevoie de o încetare durabilă a focului”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Foarte probabil, D Cameron va fi acuzat de antisemitism.