G4Media.ro

Ministrul britanic de Externe avertizează Rusia că ar face „o mare greșeală”…

Ministrul britanic de Externe avertizează Rusia că ar face „o mare greșeală” dacă ar ataca Ucraina: „Colaborăm cu partenerii noştri în cadrul NATO, pentru a ne asigura că Ucraina este sprijinită pe deplin”

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a avertizat miercuri Rusia că ar face „o mare greşeală” dacă ar ataca Ucraina şi a spus că Londra colaborează strâns cu aliaţii săi din NATO pentru a sprijini Kievul, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Mişcările de trupe ruseşti în apropierea Ucrainei au stârnit îngrijorări în Occident că Rusia ar putea pregăti o invazie.

Rusia a negat în mod repetat că este pe punctul să atace Ucraina şi spune că poate desfăşura trupe atunci când doreşte pe propriul teritoriu. Moscova a acuzat în schimb Ucraina şi NATO că alimentează tensiunile.

„Cred că ar fi o mare greşeală din partea Rusiei”, a declarat Liz Truss într-un interviu pentru Reuters, răspunzând la o întrebare despre o posibilă incursiune militară.

„Suntem aliaţi apropiaţi ai Ucrainei şi colaborăm cu partenerii noştri în cadrul NATO, dar şi direct cu Ucraina, pentru a ne asigura că aceasta este sprijinită pe deplin”, a spus şefa diplomaţiei britanice.

Rusia a efectuat miercuri exerciţii militare în Marea Neagră, la sud de Ucraina, şi a spus că a făcut asta pentru a-şi consolida capacităţile de luptă ale forţelor sale convenţionale şi nucleare din cauza intensificării activităţii NATO în apropierea graniţelor sale.

SUA şi NATO şi-au semnalat sprijinul faţă de Ucraina în moduri considerate provocatoare de către Moscova, inclusiv prin manevre ale unor nave de război în această lună în Marea Neagră şi prin livrarea unor bărci de patrulare americane marinei ucrainene.

Sursa foto: Twitter / Liz Truss

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Benzinăria teroristă și-ar lua-o-n bot rău de tot!

  2. Taci prostule

  3. Să fie pace! Pe cale diplomatică trebuie găsită soluția pentru a evita o catastrofă, pentru că fiecare se ține tare.
    Pe de altă parte înțeleg și partea rusă temându-se de extinderea NATO.

  4. Totusi, Priti Patel este mult mai …interesanta.

  5. Ce sprijin? Risca NATO razboi deschis? Nu vor ajunge bine primele ajutoare NATO ca vor veni rusii sa le preia. Ucraina e impanzita de agenti KGB si GRU. Unii in pozitii foarte importane .Ei au avut chiar presedintele agent KGB.