G4Media.ro

Ministrul britanic al apărării spune că „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina…

Sursa foto: Twitter / Ministry of Defence

Ministrul britanic al apărării spune că „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina a eșuat: „3 zile sunt acum peste 150 de zile”

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat joi că este improbabil ca Vladimir Putin să reuşească vreodată să ocupe Ucraina, relatează digi24.ro. Wallace spune că puterea de atac a rușilor scade pe zi ce trece, iar Moscova se vede nevoită să-și îngusteze tot mai mult obiectivele militare în Ucraina.

 El a precizat că este important să se înţeleagă că luptele şi pierderile de vieţi continuă să aibă loc, dar a adăugat că Rusia „începe să eşueze în multe zone”.

„Au eşuat până acum şi este improbabil să reuşească vreodată să ocupe Ucraina”, a adăugat el.

„Invazia lor a slăbit şi este în mod constant modificată până acolo încât se concentrează numai în părţi din sud şi din est, la mare mare distanţă de aşa-numită operaţiune specială de trei zile”, a mai spus Wallace.

„Trei zile sunt acum peste 150 de zile şi aproape şase luni, cu pierderi uriaşe atât de echipament, cât şi, într-adevăr, de personal rusesc”, a mai spus ministrul britanic al apărării.

„Preşedintele Putin a pariat că odată ce va veni luna august (…) şi ne vom fi plictisit cu toţii de conflict şi comunitatea internaţională va pleca în direcţii diferite. Iată, ziua de astăzi este o dovadă a contrariului”, a dat el asigurări.

„Am ieşit din această întâlnire cu mai multe angajamente de finanţare, mai multe angajamente de instruire şi de ajutor militar, toate menite să ajute Ucraina să câştige, să ajute Ucraina să lupte pentru suveranitatea ei şi să se asigure că ambiţiile preşedintelui Putin vor eşua în Ucraina, aşa cum şi trebuie”, a mai spus Wallace.

Danemarca s-a alăturat Regatului Unit în suplimentarea ajutorului pentru Ucraina la o conferinţă de la Copenhaga de joi, coprezidată de Ben Wallace.

Ministrul apărării de la Londra a mai spus că aliaţii vor trebui în curând să cumpere arme din alte ţări sau „să dea comenzi la fabrici pentru a creşte aprovizionarea cu muniţie a Ucrainei”, în contextul în care propriile lor stocuri de rezervă sunt consumate, relatează digi24.ro.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. putler arunca carnea dă tun a armatei sovietice in groapa cu lupi ucraineni …cu exceptia moskvei pă care a trantit-o vremea rea pă fundu marii…😎😎😎😎😎😎🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

  2. fa pasi, losere!

  3. I-a, analfabetule.

  4. Urmeaza plansete de troli rusnaci.

  5. Rusia e incapabilă să se adapteze, e blocată în vremurile sovietice.