G4Media.ro

Ministrul Bode: Bugetul MAI pentru anul 2021 este cel mai mare buget…

Ministrul Bode: Bugetul MAI pentru anul 2021 este cel mai mare buget al ministerului din ultimii cinci ani

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi că bugetul pentru anul 2021 este cel mai mare buget al ministerului din ultimii cinci ani şi a apreciat că prin acesta „sunt create premisele unei finanţări corespunzătoare” a sarcinilor instituţionale.

„Înregistrăm creşteri pe fiecare capitol important. Cheltuieli de personal – avem în plată aproximativ 129.000 de angajaţi în structurile MAI – sunt mai mari faţă de anul trecut: 12,7 miliarde de lei. Cheltuieli sociale cu pensiile: aproximativ 91.000 de pensionari proveniţi din structurile MAI, reprezentând aproximativ 22,5% din total cheltuieli. Subliniez faptul că împreună, cheltuieli de personal adunate cu cheltuielile sociale, reprezintă 83% din cheltuielile din acest an. Pentru că ne preocupă cea mai importantă resursă a MAI, resursa umană, am considerat important să asigurăm finanţarea salariilor şi a pensiilor”, a afirmat ministrul în şedinţa Comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament.

Bode a reamintit că anul trecut au fost achiziţionate echipamente pentru poliţişti, precum veste de protecţie sau staţii portabile, menţionând că procesul de dotare va continua. Pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi achiziţionate costume de protecţie şi căşti de pompieri iar Poliţia de Frontieră va beneficia de pistoale noi, de 9 mm. Totodată, după ce anul trecut au fost cumpărate aproape 7.000 de maşini noi, în 2021 va continua procesul de înlocuire a parcului auto învechit.

„Este foarte important să asigurăm condiţii decente în spaţiile aparţinând structurilor MAI, de aceea avem foarte multe obiective prinse în modernizare”, a spus el.

În ce priveşte fondurile europene, ministrul a evidenţiat o creştere de aproape 300% faţă de anul trecut: de la 500 de milioane la peste 1,5 miliarde lei.

„Eu cred că putem depăşi această sumă şi să creştem absorbţia cu peste 300 de milioane de euro în acest an, pe titlul 58 – fonduri europene nerambursabile. Avem bani la dispoziţie. Doar pe programul Operaţional Infrastructură Mare avem 650 de milioane de euro destinaţi structurilor noastre. (…) Cred că prin cele zece programe cu finanţare europeană nerambursabilă anul acesta vom reuşi să modernizăm 30 de sedii de poliţie, să achiziţionăm 230 de ambulanţe, şase elicoptere noi, autospeciale pentru stingerea incendiilor în pădure şi exemplele pot continua”, a precizat Bode.

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2021 a primit, joi, raport cu aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 25 de voturi „pentru” şi 15 abţineri.

Propunerea bugetară pentru anul 2021 în cazul MAI este de 21.546.618.000 lei credite bugetare, în creştere cu 3,93% faţă de anul anterior şi de 24.610.380.000 de lei credite de angajament (+ 17,62% raportat la perioada de referinţă), relatează Agerpres.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Bani pentru bastoane, gaze si salarii pentru batausii statului.

 2. Bani pt purtatorii de uniforme, ca nu-i poti numi politisti sau jandarmi etc
  Simpli purtatori de uniforme facuti la apelul bocancilor, turnatori ai serviciilor ca Lama ala de la iasov, 2 si 3 sferturi tablagiu inchipuit!

  Marsh f..va-n g…a de j…uri gradate tradatoare! Nesiguranta si neincredere!

 3. E nevoie de buget mare, unii secretari de stat incaseaza si pensie de colonel.

  • Secretari de stat mai multi!
   Cu toata recuzita:directori, secretari, suferi, telefoane.
   Etc.
   Si sa nu uit: Amante MAI!
   Pe salar mare!

 4. Huooooo….. HUOOOOOO!!!!! De ce????
  Pentru ce!?
  PNL mai toxici decît PSD!!!!

 5. Ce ma nelamureste pe mine e cum in an de criza si deficit record toti reclama ca au buget mai mare? si totul e roz.

 6. Mi-e frica si mie și stapanilor mei de orice masura care poate sa intareasca statul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.