G4Media.ro

Ministrul Apărării, întâlnire cu subsecretarul general al ONU pentru operații de menținere…

Ministrul Apărării, întâlnire cu subsecretarul general al ONU pentru operații de menținere a păcii

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi subsecretarul de stat al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, au reafirmat, în cadrul unei întrevederi, angajamentul României pentru consolidarea securităţii la nivel internaţional, printr-o implicare activă în cadrul misiunilor şi operaţiilor de pace derulate sub egida ONU.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale transmis duminică Agerpres, Jean-Pierre Lacroix a reiterat aprecierea conducerii Organizaţiei faţă de participarea României, cu un detaşament de elicoptere de transport, în cadrul Misiunii ONU integrate de stabilizare din Mali (MINUSMA), în perioada 15 octombrie 2019-14 octombrie 2020.

De asemenea, în cadrul discuţiilor au fost prezentate elementele de actualitate ale acţiunilor întreprinse de ONU în vederea implementării iniţiativei Action for Peacekeeping a secretarului general al Organizaţiei, lansată în martie 2018, care are ca obiectiv creşterea eficienţei operaţiilor de pace.

„Acest deziderat se bazează pe un proces de intensificare a pregătirii misiunilor şi pe punerea la dispoziţia organizaţiei, de statele membre, a unor capabilităţi militare robuste şi credibile, care să permită îndeplinirea cu succes a mandatelor încredinţate de către Consiliul de Securitate al ONU”, se precizează în comunicat.

Discuţiile au avut loc, sâmbătă, în contextul participării oficialului român la Conferinţa de securitate de la Munchen.

sursa foto: MApN

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Alooooo…ministrul este civil.

  Mai bine puneai o poza cu tine cand esti adapata.

  • Pamflet
   Si oficialul NATO ce a spus?
   A spus ca e bine ca in Romania, MILITIENII CEAUSISTI, SECURISTII CEAUSISTI si MAGISTRATII CEAUSISTI, sa fie ascunsi de CNSAS si de IICMER si sa primeasca PENSII SPECIALE?
   Sau nu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.