G4Media.ro

Ministrul Apărării Benny Gantz a anunțat că Israel va dezvolta un ”acord…

Ministrul Apărării Benny Gantz a anunțat că Israel va dezvolta un ”acord special de securitate” cu Bahrein și Emiratele Arabe Unite

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat luni că intenţionează să dezvolte un „acord special de securitate” cu noii aliaţi din Golf, care împărtăşesc aceleaşi îngrijorări în legătură cu Iranul, relatează Reuters.

Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Bahrainul au stabilit relaţii oficiale cu Israelul anul trecut.

Ca parte a apropierii lor sprijinite de SUA, Israelul şi EAU au propus o cooperare militară şi de apărare. Primul ambasador al EAU în Israel s-a întâlnit marţi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la o zi după ce şi-a preluat postul.

În timpul unei vizite la punctul de trecere a frontierei între Israel şi Gaza, ministrul Apărării, Benny Gantz, a minimalizat o relatare a postului public de radio Kan conform căreia Israelul ia în considerare un acord de apărare cu ţările din Golf, dar a spus că legăturile de securitate vor fi dezvoltate.

„Nu cred că va fi un pact de apărare, dar vom dezvolta relaţiile din domeniul apărării cu fiecare ţară cu care avem legături”, a spus Gantz pentru Reuters.

„Există acest proces pentru crearea unui acord special de securitate, iar în cadrul acestei înţelegeri putem să ne continuăm şi să ne dezvoltăm relaţiile”, a spus el.

Gantz a refuzat să intre în detalii despre ce ar presupune o astfel de înţelegere.

El a precizat că Israelul nu se opune la vânzarea, aprobată în ultimele zile ale mandatului fostului preşedinte american Donald Trump, a 50 de avioane nedetectabile F-35 produse de Lockheed Martin către EAU. Afacerea este acum sub analiza administraţiei preşedintelui american Joe Biden.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: timesofisrael.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.