G4Media.ro

Miniștrii de externe ai G7 cer Rusiei eliberarea „imediată și necondiționată” a…

Miniștrii de externe ai G7 cer Rusiei eliberarea „imediată și necondiționată” a lui Alexei Navalnîi și a celorlalți protestatari

Miniștrii de Externe ai G7 (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și SUA) condamnă, într-o declarație comună transmisă marți, alături de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, arestarea „pe motive politice” a disidentului Alexei Navalnîi și a celorlalți protestatari pașnici și fac un apel la autoritățile ruse pentru eliberarea „imediată și necondiționată” a acestora.

„Suprimarea violentă de către forțele de poliție a dreptului indivizilor de a-și exprima opinia este inacceptabilă”, precizează declarația comună.

Miniștrii de Externe ai G7 susțin că evenimentele din Rusia confirmă „un model negativ” permanent de reducere a spațiului de manifestare a opoziției, societății civile și a vocilor independente. Ei condamnă, din nou, „în termeni cât mai puternici otrăvirea domnului Navalnîi”, în august 2020, cu o substanță dezvoltată de Rusia.

„Reiterăm că orice utilizare a armelor chimice este inacceptabilă și contravine normelor internaționale împotriva utilizării acestor arme”, mai precizează documentul.

G7 va continua să monitorize răspunsul Rusiei la apelurile internaționale pentru eliberarea imediată a lui Alexei Navalnîi și a celorlalți protestatari și jurnaliști, considerând că au fost reținuți „în mod arbitrar”, precum și o anchetă penală privind otrăvirea disidentului rus.

Sursa Foto: Facebook/ Alecsei Navalnii

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ei, da. Asa mai merge. Occidentul unit impotriva Rusiei. O singură voce. Mai trebuie ca Merkel sa anuleze North Stream II, iar Macron sa lase ambițiile prostești si Occidentul va fi refăcut din nou! Fortza USA!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.