G4Media.ro

Ministerul Sănătăţii consideră că programul naţional curativ de diabet trebuie regândit şi…

Ministerul Sănătăţii consideră că programul naţional curativ de diabet trebuie regândit şi îmbunătăţit

Ministerul Sănătăţii (MS) consideră că programul naţional curativ de diabet trebuie regândit şi îmbunătăţit pentru a răspunde nevoilor pacienţilor, potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Ziua Mondială a Diabetului Zaharat, marcată sub sloganul „Diabetul şi Asistenţii medicali. Asistenţii medicali fac diferenţa”.

Potrivit sursei citate, Ziua Mondială a Diabetului reprezintă un prilej de conştientizare a populaţiei cu privire la această afecţiune şi la importanţa prevenţiei.

Diabetul zaharat este o problemă de sănătate cunoscută ca un factor de risc pentru formele severe de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta poate fi semnificativ redus prin gestionarea factorilor de risc.

 • „O importanţă majoră pentru îndeplinirea acestui obiectiv o reprezintă echipa medicală care monitorizează şi tratează pacientul. Rolul asistentului medical specializat în diabet si educaţie terapeutică este important pentru îndrumarea persoanele cu diabet şi familiile acestora ca să înţeleagă şi să gestioneze cât mai corect boala. Ministerul Sănătăţii consideră că programul naţional curativ de diabet trebuie regândit şi îmbunătăţit pentru a răspunde nevoilor pacienţilor. De asemenea, se intenţionează dezvoltatea unei serii de campanii care să urmărească creşterea nivelului de conştientizare a diabetului zaharat tip 2 şi a gravităţii consecinţelor sale, astfel încât populaţia să fie mult mai atentă la schimbările stilului de viaţă”, transmite MS.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Poate ar trebui sa inceapa cu asigurarea stocurilor de medicamente…

 2. Ministerul Sănătății nu știe pe ce lume se află. Cică își propune să îmbunătățească nu știu ce programe pentru diabetici in condițiile în care ministerul nu este in stare să ia măsuri pentru a asigura necesarul de medicamente pentru tratamentul diabetului in farmacii. De exemplu, clorhidratul de metformină (Siofor, Metfogamma), medicament de bază în tratamentul diabetului de tip 2 foarte greu se mai găsește în farmacii, iar situația asta durează de aproape 1 an. De Ziua Mondială a Diabetului, ministerul ne aburește cu comunicate de presă. Mersi 😡🤬

 3. La cati au crapat cu diabet in pandemia asta, posibil sa nu mai aibe beneficiari pt programul asta! Gata nu mai trebuie facut! Raman bani pt clinicile private a lui musta, cercel.etc pt farmacia lui tataru, pt slariul lui rafila etc

 4. Medicamente mai scumpe si mai toxice!!!

 5. NU exista in Romania niciun minister al sanatatii. Asa cum vorbiti plini de ipocrizie despre „regandit” cand in Romania nu EXISTA medicamentele ABSOLUT necesare pentru diabet. La fel NU exista nici Ministerul Sanatatii.

 6. Da,ar trebui regandit
  Exista in America,infectarea cu insulina pulsatila.
  Noi nu vrem sa o avizam.
  Este o procedura care se face o data pe luna ,iar pacientul scapa de injectiile zilnice.
  Dar,asa cum am spus noi nu vrem nici o procrdura noua.Inca suntem in sec 19

 7. CRIMINALILOR !!! NU SE GASESTE SIOFOR !!! CAT TREBUIE SA VA GANDITI SA ASIGURATI MEDICAMENTELE ABSOLUT NECESARE ?!?!?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.