G4Media.ro

Ministerul rus de Externe confirmă că Serghei Lavrov se va întâlni vineri…

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Ministerul rus de Externe confirmă că Serghei Lavrov se va întâlni vineri cu secretarul de stat american Antony Blinken, la Geneva

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, se va întâlni cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken la Geneva pe 21 ianuarie, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-un briefing de presă, relatează TASS.

„Negocierile dintre ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat al SUA Antony Blinken vor avea loc la Geneva pe 21 ianuarie. Sunt planificate discutarea celor două proiecte de acorduri prezentate de Rusia la 15 decembrie 2021. Acordul dintre Federația Rusă și Statele Unite privind asigurările de securitate și un acord privind garanțiile de securitate pentru Federația Rusă și statele membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord”, a declarat ea.

Zakharova a adăugat că Lavrov și Blinken vor discuta despre alte mișcări bazate pe propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate. „În cadrul întâlnirii este de așteptat să se evalueze rezultatele negocierilor trecute [în formatul] delegațiilor Rusiei și SUA la Geneva din 10 ianuarie, ale reuniunii Consiliului Rusia-NATO de la Bruxelles din 12 ianuarie și ale discuțiilor în Consiliul Permanent al OSCE care a avut loc la Viena pe 13 ianuarie”, a subliniat diplomatul.

„De asemenea, este de așteptat să se decidă asupra posibililor pași următori, ținând cont în primul rând de prezentarea timpurie a unui răspuns scris de partea americană cu comentarii asupra fiecărui  articol din documentele rusești (cu privire la garanțiile de securitate – n.r.)”.

Pe 17 decembrie, Ministerul rus de Externe a lansat un proiect de acord privind garanțiile de securitate între Rusia și Statele Unite și un proiect de acord privind asigurarea securității Rusiei și a statelor membre NATO. Consultări pe această temă au avut loc la Geneva pe 10 ianuarie, urmate de o reuniune a Consiliului Rusia-NATO la Bruxelles, pe 12 ianuarie, și de o sesiune a Consiliului Permanent al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) la Viena, pe 13 ianuarie.

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.