G4Media.ro

Ministerul Mediului, prefectura Bacău și Garda de Mediu s-au sesizat după ce…

Sursa foto: G4Media

Ministerul Mediului, prefectura Bacău și Garda de Mediu s-au sesizat după ce G4Media a relatat despre un posibil dezastru ecologic în oraşul Comăneşti / ”Am cerut toleranță zero față de orice formă de încălcare a legislației de mediu”

La câteva ore după ce G4Media.ro a scris în exclusivitate despre depozitarea în mijlocul naturii a mii de tone de moloz provenite în urma modernizării unor şcoli din oraşul Comăneşti judeţul Bacău prin bani PNRR, Prefectura şi Ministerul Mediului s-au sesizat. Astfel, prefectul Lucian Bogdănel împreună cu secretarul de stat din Ministerul Mediului Bogdan Balanişcu au mers la Garda de Mediu Bacău pentru a cere explicaţii.

Reprezentanţii celor două instituţii au făcut acest lucru pentru a se convinge personal că inspectorii de mediu Bacău ştiu de situaţia semnalată şi că nu încearcă să ascundă cazul sub preş. Depozitarea de deşeuri a început în urmă cu mai multe săptămâni, iar în ciuda apelurilor la 112 făcute de cetăţeni, dar şi a numeroaselor petiţii care semnalau poluarea, Garda de Mediu Bacău nu a făcut niciun control.

Contactaţi de G4Media.ro pentru a cere un punct de vedere, reprezentanții Gărzii Naţionale de Mediu au transmis următoarea poziție: „La sediul GNM-SCJ Bacău există înregistrate două sesizări redirecționate de către Ministerul Mediului și de către Garda Națională de Mediu – Comisariatul General, prin care este semnalată existența unui depozit de deșeuri provenite din demolări, în orașul Comănești. Zilele următoare se va da curs acestor sesizări, urmând a vi se înainta în termenul legal un răspuns detaliat la întrebările formulate în solicitare”.

Prefectura judeţului Bacău împreună cu Ministerul Mediului au cerut inspectorilor de mediu din Bacău să aibă „toleranţă zero faţă de orice formă de încălcare a legislaţiei”.

„Am profitat de prezența în Bacău a secretarului de stat Bogdan Balanişcu (Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor) şi ne-am deplasat la sediul Comisariatului Județean Bacău a Gărzii Naționale de Mediu pentru a verifica stadiul sesizării, în lumina relatărilor din presă vizând cazul Comăneşti, unde mai multe tone de deşeuri din construcții au fost depozitate neconform. Am cerut toleranță zero față de orice formă de încălcare a legislației de mediu şi o intervenție decisă & concertată din partea Gărzii, alături de celelalte instituții, astfel încât cei care au încuviințat acțiunea de la Comăneşti să suporte rigorile legii.”, a scris pe pagina sa de Facebook, Lucian Bogdănel, prefectul judeţului Bacău.

Secretarul de stat din Ministerul Mediului Bogdan Balanişcu s-a deplasat la faţa locului pentru a evalua dezastrul ecologic.

„Chiar dacă este vineri după-amiază, aflându-mă în Bacău pentru promovarea programului de împăduriri, am dorit să văd cu ochii mei și să verific stadiul sesizărilor privind deșeurile din construcții depozitate neconform, în zona Comănești. În acest sens am venit până la locul sesizat, iar situația actuală o vedeți în pozele de mai jos. Sesizarea către Garda de mediu a fost primită miercuri, iar astăzi a fost prezentă o echipă de comisari la locație. Legea trebuie respectată și aplicată!”, a declarat Balaniscu.

Citește și:

EXCLUSIV Dezastru ecologic sau lărgire de drum fără autorizație? Un munte de moloz de 20 metri înălțime, aruncat în mijlocul naturii a apărut în orașul Comănești – Bacău. Deșeurile provin de la lucrările de modernizare a trei școli prin PNRR

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...