G4Media.ro

Ministerul Culturii va cumpăra lucrări de artă contemporană ca să sprijine artiștii,…

Sursa Foto: Facebook / Raluca Turcan

Ministerul Culturii va cumpăra lucrări de artă contemporană ca să sprijine artiștii, spune ministrul Culturii/ ”Avem nevoie de împrospătare acută a titlurilor de carte”, mai spune Raluca Turcan

Ministerul Culturii va achiziţiona de pe piaţa liberă lucrări de artă ale artiştilor contemporani, pentru a-i încuraja pe aceştia să creeze, a declarat, la Botoşani, ministrul Raluca Turcan, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, astfel de lucrări de artă contemporană ar putea fi achiziţionate, în regiunea Moldovei, prin intermediul Palatului Culturii din Iaşi.

„O să facem o sesiune de achiziţie de artă contemporană, pentru ca artiştii din spectrul artelor vizuale să fie, de asemenea, sprijiniţi. Până acum, se făcea această achiziţie doar prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti. Acum, vreau să extindem şi pe regiuni şi mă gândeam să fie Palatul Culturii din Iaşi, de exemplu, pe regiunea Moldovei, astfel încât să stimuleze artiştii din regiune”, a afirmat Turcan.

Aceasta a arătat că instituţia pe care o conduce va finanţa, de asemenea, şi achiziţia de carte pentru bibliotecile publice.

„O să lansăm achiziţie de carte pentru titluri noi pentru bibliotecile din ţară, fie că vorbim de biblioteci judeţene, fie că vorbim de biblioteci orăşeneşti sau comunale. Nu s-a mai cumpărat carte în România, mi-au spus de la minister, de zece ani şi cred că avem nevoie de împrospătare acută a titlurilor de carte”, a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, şi consilierul prezidenţial Sergiu Nistor le-au înmânat, joi, reprezentanţilor Teatrului „Mihai Eminescu” şi Teatrului pentru copii şi tineret „Vasilachi” distincţiile conferite de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Cele două unităţi de spectacole din municipiul Botoşani, care funcţionează în subordinea Consiliului Local şi sunt finanţate din bugetul local, au fost distinse cu Ordinul „Meritul Cultural’ în grad de Ofiţer, Categoria D – ”Arta spectacolului”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Artiștii trebuie doar să fie membri de partid

    • A inceput marea vinzare/cumparare.colectia primavara/toamna…si prostimea cumpara,iluziile mafiei psd/pnl…nu mai zic de h/aur,ca astiaau inceputde vreo luna,cu calendare cu mutra lui simion.

  2. Ce să facă?

    Să folosească banii publici plătiți de privați pentru un grup de „artiști” privilegiați?
    Ar trebui sa fie fapte penale.

  3. In principiu corect dar in Romania o ocazie de coruptie si spalare de bani. Decizia achizitiei nu trebuie sa fie la Stat (care trebuie sa furnizeze bugetul) ci la uniunile de creatie si asocierile artistilor