G4Media.ro

Ministerul Culturii: Industria cinematografică şi audiovizuală va beneficia de sprijin financiar nerambursabil…

Sursa foto: Facebook Ministerul Culturii

Ministerul Culturii: Industria cinematografică şi audiovizuală va beneficia de sprijin financiar nerambursabil în cuantum de până la 45% din valoarea proiectelor propuse

Industria cinematografică şi audiovizuală va putea beneficia de sprijinul financiar nerambursabil în cuantum de până la 45% din valoarea proiectelor propuse, prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a anunţat miercuri ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, într-o postare pe pagina de Facebook.

Hotărârea de Guvern ce vizează modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea Schemei de ajutor de stat, privind sprijinirea industriei cinematografiei, a fost adoptată în şedinţa Guvernului de miercuri.

Modificările Hotărârii prevăd extinderea termenului de valabilitate a schemei de ajutor de stat până la 31.12.2023, modalitatea alocărilor financiare, modalitatea de plată, obligaţiile beneficiarului şi completarea Comisiei de selecţie, denumită în continuare „Comisia de Film în România”.

În termen de 30 de zile, urmează să fie aprobate, prin ordin al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, criteriile pentru încadrarea ca produs cultural, procedura de evaluare şi verificare a proiectelor depuse, a procedurii de monitorizare a proiectelor acceptate la finanţare şi a procedurii de plată, mai precizează ministrul Culturii.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pe irinuca ramet au lasat-o pez distii si au luat-o peneleii la cultura! Job rotation!

  2. Domnule ministru, între timp paraşuta a luat legătura cu domnul sculptor Constantin Brâncuşi?