G4Media.ro

Ministerul bulgar de externe le-a cerut cetățenilor bulgari să părăsească Republica Moldova…

Ministerul bulgar de externe le-a cerut cetățenilor bulgari să părăsească Republica Moldova prin orice mijloc de transport disponibil și să nu călătorească în această țară având în vedere ”situația complicată”

Ministerul bulgar de Externe le-a cerut, joi, cetățenilor bulgari să nu călătorească în Republica Moldova, având în vedere ceea ce ministerul a descris ca fiind situația complicată din această țară.

Ministerul de Externe a făcut apel la cetățenii bulgari aflați în Republica Moldova să părăsească țara prin orice mijloc de transport disponibil, transmite sofiaglobe.com

The Guardian a relatat că ministrul adjunct de externe rus Andrey Rudenko a refuzat, la 26 aprilie, să excludă posibilitatea ca enclava Transnistria din Moldova, controlată de separatiștii ruși, să fie atrasă în războiul din Ucraina.

Acest lucru a urmat unei serii de incidente, inclusiv explozii și amenințări cu bombă, în Transnistria, care au determinat-o pe președinta moldoveană Maia Sandu să convoace o reuniune a Consiliului Suprem de Securitate la 26 aprilie.

„Analiza noastră de până acum arată că există tensiuni între diferite forțe din regiune interesate în destabilizarea situației. Acest lucru face ca regiunea transnistreană să fie vulnerabilă și creează riscuri pentru Republica Moldova”, a declarat Sandu după reuniune.

„Condamnăm orice provocări și încercări de a atrage Republica Moldova în acțiuni care pot pune în pericol pacea în țară. Chișinăul continuă să insiste asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a mai spus Sandu, anunțând o serie de măsuri de securitate sporite.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pare un deja vu