G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: Rusia suferă „pierderi grele” în luptele din jurul…

Sursa foto: Juan BARRETO / AFP

Ministerul britanic al Apărării: Rusia suferă „pierderi grele” în luptele din jurul Avdiivka, dar niciuna dintre părți nu face progrese

În actualizarea sa zilnică privind războiul din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării notează că forțele rusești suferă „pierderi deosebit de grele” în luptele din jurul Avdiivka, care este una dintre cele trei zone în care se duc lupte terestre grele, relatează The Guardian.

Celelalte două zone sunt Kupiansk și Luhansk.

Cu toate acestea, în ciuda luptelor grele, Ministerul Apărării  de la Londra a declarat că niciuna dintre părți nu face progrese semnificative.

„În ultima săptămână, cele mai intense lupte terestre au avut loc în trei zone: pe axa Kupiansk, în regiunea Luhansk; în jurul Avdiivka, în regiunea Donețk; și pe malul stâng al fluviului NIpru, în regiunea Herson, unde forțele ucrainene au stabilit un cap de pod.

Niciuna dintre părți nu a realizat progrese substanțiale în niciuna dintre aceste zone. Rusia continuă să sufere pierderi deosebit de grele în jurul Avdiivka.

Rapoartele martorilor oculari sugerează că vehiculele aeriene de mici dimensiuni fără echipaj (drone0 și artileria (în special rachete cu dispersie) continuă să joace un rol major în perturbarea atacurilor ambelor părți.

Pe măsură ce vremea rece de iarnă se instalează cu adevărat în estul Ucrainei, există puține perspective imediate de schimbări majore pe linia frontului”, explică Ministerul britanic al Apărării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Totuși, la Avdiivka rușii avansează (tot ei spun asta, a se vedea harta ISW). Progrese mici, nu substanțiale. Dar dacă li se tot leagă progresele acestea mici, la un moment dat vor încercui localitatea. Fac de asemenea progrese la Bahmut. Ucrainenii încearcă ceva trecând Niprul în dreptul Herson. Să vedem dacă doar local, ca să protejeze localitățile de pe malul controlat de ei, sau e cu bătaie mai lungă (oricum atrag ceva resurse rusești acolo).