G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: Cel puţin unul dintre cele mai moderne tancuri…

Ministerul britanic al Apărării: Cel puţin unul dintre cele mai moderne tancuri ruseşti, T-90M, a fost distrus în Ucraina / Cele mai capabile unităţi şi avansate capacităţi ale Rusiei sunt afectate

Cel puţin unul dintre cele mai moderne tancuri ruseşti, T-90M, a fost distrus în războiul din Ucraina, iar conflictul afectează unele dintre cele mai capabile unităţi şi avansate capacităţi ale Rusiei, necesitând timp şi cheltuieli considerabile pentru a-şi reconstitui forţele armate, potrivit ultimului raport zilnic al Ministerului britanic al Apărării.

”Cel puţin un T-90M, cel mai modern tanc din Rusia, a fost distrus în lupte. T-90M a fost introdus în 2016 şi include armură îmbunătăţită, o armă optimizată şi sisteme de navigaţie prin satelit consolidate”, susţine comunicatul Ministerului britanic al Apărării.

”Aproximativ 100 de tancuri de tip T-90M sunt în prezent în serviciu printre unităţile cele mai bine echipate ale Rusiei, inclusiv cele care luptă în Ucraina”, a subliniat ministerul britanic.

”Blindajul consolidat al sistemului, conceput pentru a contracara armamentul antitanc, rămâne vulnerabil dacă nu este susţinut de alte elemente de forţă”, se mai precizează în comunicat.

”Conflictul din Ucraina afectează unele dintre cele mai capabile unităţi şi cele mai avansate capacităţi ale Rusiei. Rusia va necesita timp şi cheltuieli considerabile pentru a-şi reconstitui forţele armate în urma acestui conflict”, se mai menţionează în comunicat.

”Va fi deosebit de dificil să fie înlocuite echipamentele modernizate şi avansate din cauza sancţiunilor care restricţionează accesul Rusiei la componentele microelectronice critice”, se mai arată în comunicat.

sursa: News.ro, Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. in primele 2 luni – un tanc, in urmatoarele 2 – inca un tanc samd, deci e imposibil pentru rusi sa isi mai revina

  daca are vreo ramasita de intelepciune, sovieticul ar trebi sa se sinucida precum celalalt rus infrant la 9 mai, dictatorul din bunker

 2. T90 este superior la viteza de deplasare, adică la fuga. Asta daca nu se intampla ceva cu motorul, care mai da rateuri din cand in cand.

 3. Oare o fi și adevărat? :))

  • Nu, si am auzit ca cica e pace in Ucraina. Mi-a zis Sosoaca, iubita ta…

 4. Mamăă…un tanc și „sunt afectați”? Păi să înțeleg că dacă britanicii au un tanc bulit, nu mai au armată funcțională? Propagandă cu și pt.idioți 😂

 5. Cea mai moderna cutie de conserve, cu cip, ca sa n-o fure mujicii de foame 😂

 6. Bune doar de parada de 9 mai. Dupa dimensiunile turelei, pare ca tot in interior tin proiectilele ceea ce inseamna „artificii cu rusnaci”.

 7. am plâns de emoție…cât de proști sunt rușii ăștia…acu’ ne simțim in siguranță!!!

  • Dacă e ultima generatie sigur e Euro7+, sigur armata rusă a recuperat catalizatorul.