G4Media.ro

Ministerul Apărării din Ucraina: Mercenarii sirieni merg la război alături de trupele…

Sursa foto: inforesist.org

Ministerul Apărării din Ucraina: Mercenarii sirieni merg la război alături de trupele ruse pentru a fugi apoi în UE

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev a transmis că o parte din mercenarii sirieni consideră participarea la războiul din Ucraina de partea Rusiei ca fiind o șansă pentru dezertare și migrație ilegală în țările membre ale Uniunii Europene, relatează ziarul Ukrainska Pravda, citat de Rador.

„Recent, peste 30 de luptători plecaţi din Rusia au ajuns la baza militară Khmeimim, după ce au fost răniți în luptele împotriva apărătorilor Ucrainei. Acest lucru a afectat în mod negativ moralul altor mercenari și a dus la refuzul unora dintre ei de a participa la ostilități. Au existat chiar și cazuri de automutilare în rândul luptătorilor sirieni. Unii dintre mercenari consideră plecarea în Rusia și Belarus drept o șansă pentru dezertare și migrație ilegală în țările UE”,  a anunțat scris serviciul de informații al armatei ucrainene pe Telegram.

Potrivit instituţiei, comanda bazei militare ruse Khmeimim din Siria a primit instrucțiuni să trimită zilnic până la 300 de mercenari în Ucraina. Pe 15 martie, 150 de mercenari au fost deja trimiși în Rusia pentru a lua parte la ostilitățile împotriva Ucrainei.

Potrivit informațiilor obţinute de serviciul de spionaj al armatei ucrainene, în viitorul apropiat, este planificat un transfer de arme, echipamente militare și a alte resurse din Siria în Rusia și în Belarus, pentru a dota trupele invadatoare care luptă în Ucraina.

Președintele sirian, Bashar al-Assad, a promis deja că va oferi Rusiei 40.000 de luptători pentru războiul din Ucraina. În cadrul recrutării, mercenarilor li s-a promis că vor executa exclusiv misiuni similare celor din poliție, pentru a restabili ordinea în teritoriile ocupate.

Ulterior, însă, printre mercenari au început să se răspândească informaţii că vor lua parte la ostilitățile împotriva armatei ucrainene, iar acest lucru a redus semnificativ „moralul” sirienilor.

Sursa: Pravda.com/ Rador

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

 1. De asta mi-era teamă! Se predau si ajung automat in UE!!! 😞

  • De unde până unde „automat”? Nu suntem unguri să ne căcăm pe noi.

 2. un motiv în plus pentru a formaliza Statele Unite ale Europei! Un buget unic, o armată unică, o frontieră unică!

  • Chiar să știi că este o bună oportunitate de accelerare a proiectului European singura soluție posibilă! E timpul ca cei ce avocățesc tot felul de suveranități și prietenii cu Rusia să vorbească în pungă. Cel puțin din spațiul virtual, trebuie rași, inclusiv de pe platformele alternative!

  • Decât un moț de că.că.t …

  • Subscriu !

  • Absolut normal sa avem o frontiers unica si state federale. Asta duce la o armata unica

  • @așa zisul dumnezeu: Deși majoritatea comentacilor de aici au un intelect îndoielnic, tu ții neapărat să ieși în evidență cu toate cele. Fă-ne un bine tuturor (inclusiv ție) și găsește-ți alte preocupări. Și mai ales schimbă-ți nick-ul. Tot pentru tine și binele tău.

 3. Nu ii mai lasa nimeni sa treaca. Nu au decat sa inghete in Ucraina.

 4. Vom primi cateva milioane de sirieni, pentru ca vietile sirienilor conteaza si, oricum, facem saci de bani vanzand romanilor, prin Lidl, mancare de animale.

  • sa-ti spun pe limbajul pe care il intelegi „mars in rusia”

  • Fah, vezi-ti de fotoliul de la ikea.

  • Cum iti explici ca la Lidl in germania gasesti carne dezosata, iar la Lidl Romania numai salam, crenvusti si fratii petreus?

  • Babo, mananci de citi bani ai! Daca vrei sa mananci fripturi la pret de covrigi, vezi la mongoloidul paranoic in ograda. Doar acolo circula cainii cu covrigul in coada!

 5. Iar in Germania se vor apuca de munca, organizati in celule de 2-3 insi la atac armat.

 6. Sirienii nu știu ce înseamnă miliție in Ucraina,bătaie dura nu palme ca la ei .

 7. Sa vin si la noi sa intre in parlament bum bum

 8. Pai de ce să fugiți in UE bă Nilă?! Încet nu puteți să mergeți?!
  Cum se duce orice ucrainian, cetățean român onorabil, care și-a luat cetățenia pe două declarații de notorietate…și trei sticle de vodka🤭🤕🙃