G4Media.ro

Ministerul Agriculturii anunţă că a încasat fonduri europene de 1,564 miliarde de…

Sursa foto: Pexels / Sergio Souza

Ministerul Agriculturii anunţă că a încasat fonduri europene de 1,564 miliarde de euro de la începutul anului / Daea: ”Aducem în ţară fiecare euro pus la dispoziţia agriculturii de către Comisia Europeană”

Suma totală a fondurilor europene intrată în conturile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de la începutul anului este de 1,564 miliarde de euro, fiind inclusă şi rambursarea CE din data de 5 ianuarie, anunță News.ro.

În primele zile ale lunii februarie a.c., Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a încasat în contul deschis în Banca Naţională a României suma de 531 milioane de euro.

Suma reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană a cheltuielilor realizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în luna decembrie a anului 2022 pentru acordarea plăţilor directe fermierilor finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

„Aducem în ţară fiecare euro pus la dispoziţia agriculturii şi dezvoltării rurale de către Comisia Europeană. Suntem în graficul asumat privind accesarea fondurilor europene şi vom continua pe acest drum al acordării la timp a subvenţiilor necesare, utile şi cuvenite, având tot timpul în preocuparea noastră sprijinirea fermierilor noştri”, a declarat ministrul Petre Daea.

Astfel, suma totală a fondurilor europene intrată în conturile MADR de la începutul anului 2023 este de 1,564 miliarde de euro, fiind inclusă aici şi rambursarea CE din data de 5 ianuarie.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cand mai injurati UE sa va ganditi si la sumele astea.