G4Media.ro

Militarii ruși din Transnistria au făcut exerciții pentru de respingere a unor…

Militari ruși și transnistreni în timpul unui exercițiul militar din Transnistria. Sursa/Pretinsul minister al Apărării de la Tiraspol

Militarii ruși din Transnistria au făcut exerciții pentru de respingere a unor presupuse atacuri. Autoritățile de la Chișinău au denunțat ”acțiunile provocatoare”

Contingentul militar al Federației Ruse din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii (FMMP) din regiunea separatistă nerecunoscută Transnistria a făcut marți, 23 aprilie, antrenamente pentru cazuri de așa-zisă „imitare a respingerii atacurilor asupra posturilor FMMP”, potrivit Rador Radio România.

Exercițiile au avut loc la posturile amplasate în preajma localităților Dubăsari, Cocieri, Bender, Fârlădeni și Hagimus.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a lansat un apel către toate componentele FMMP să excludă asemenea „acțiuni provocatoare, contrare principiilor de pacificare și legislației Republicii Moldova”.

„Desfășurarea antrenamentelor fără coordonările necesare provoacă noi tensiuni în Zona de Securitate, speriind populația și demonstrând argumente suplimentare că actele constituante ale misiunii de menținere a păcii pe râul Nistru sunt încălcate în mod grav și sistematic”, cităm dintr-un comunicat de presă al Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

Sursa: ZIARUL NAŢIONAL.MD / Rador Radio România

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Cati militari rusi sunt acolo ? Nu da Ucraina o raita pe acolo sa elibereze zona ?