G4Media.ro

Mii de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului /…

Mii de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului / Un biolog ucrainean spune că sonarele şi exploziile perturbă sistemul lor de orientare al animalelor, orbesc și mor de foame

Cel puţin trei mii de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina, a declarat vineri un biolog ucrainean citat de agenţia EFE, informează Agerpres.

”Spre deosebire de anii anteriori, delfinii mor acum din cauza activităţilor militare în Marea Neagră, din cauza războiului barbar şi fără sens” al Rusiei, a scris pe Facebook biologul ucrainean Ivan Rusev.

Acesta a mai menţionat că primeşte în continuare informaţii despre moartea delfinilor în zonele de coastă ale României şi Bulgariei, iar concluziile analizelor efectuate pe baza articolelor de presă pe acest subiect din ţările riverane Mării Negre ”nu sunt încurajatoare”.

Dacă anterior delfinii mureau pentru că ajungeau captivi în plasele de pescuit, mai ales în partea de nord-est a Mării Negre, acum ei sunt ucişi cu precădere de activităţile navelor militare.

”Sonarele puternice şi exploziile perturbă delicatul sistem de orientare al animalelor şi aceşti delfini orbi mor de foame, nemaifiind capabili să captureze peşti”, explică cercetătorul ucrainean.

În plus, din cauza organismului slăbit delfinii capătă mai uşor boli infecţioase care de asemenea îi ucid.

sursa foto: Mare Nostrum

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Mulțumim zele și putin… bărbați adevărați

  2. Putin al Rusiei nu e impresionat de copiii si mamele care raman fara tati/soti si voi plangeti ca au murit multi delfini in Marea Neagra… cred ca e principala grija a lui Putin asta.

    • @Pentru totdeauna Votant USL, nu cred ca articolul e ca sa induioseze pe putin, e doar o alta constatare ca RUSIA = MOARTE

  3. condoleante