G4Media.ro

Mihaiu: Au trecut peste 36 de ore de când se pune capacul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Mihaiu: Au trecut peste 36 de ore de când se pune capacul peste cele 504 voturi dispărute din urne. PSD încearcă disperat să muşamalizeze rezultatul real

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a afirmat că, la secţia 195 în Pompeiu, 922 de persoane au venit să voteze, însă la sfârşitul procesului electoral au mai fost găsit doar 779 voturi. „PSD încearcă disperat să muşamalizeze rezultatul real”, a acuzat edilul, transmite News.ro.

„Au trecut peste 36 de ore de când se pune capacul peste cele 504 voturi dispărute din urne. Exemplific cu un caz simplu: la secţia 195 în Pompeiu, 922 dintre voi au venit să voteze. La sfârşitul procesului electoral s-au mai găsit doar 779 voturi. Unde au dispărut voturile voastre? PSD încearcă disperat să muşamalizeze rezultatul real”, a scris Radu Mihaiu, joi pe Facebook.

Radu Mihaiu a solicitat renumărarea voturilor în peste 30 de secţii, afirmând că există „suspiciuni documentate de fraudă” în cazul a peste 2.000 de voturi.

„Cer Biroului Electoral de Sector, Biroului Electoral Municipal, Biroului Electoral Central şi decidenţilor politici să respecte votul cetăţenilor Sectorului 2. Avem suspiciuni documentate de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferenţa. Din punctul meu de vedere, aceste alegeri trebuie să fie validate după ce toate aceste suspiciuni sunt verificate. Avem o secţie (numărul 352, n.r.) în care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi dispărute. Avem 1.345 de buletine dispărute din secţii. Asta din datele oficiale de pe site-ul AEP. Cer PNL să se disocieze de această tentativă de fraudare a alegerilor. Cer să voteze în Biroul Electoral de Sector şi al Municipiului pentru renumărările cerute”, a spus Radu Mihaiu.

El a făcut referire şi la cazul secţiei de votare nr. 352, unde cele 333 de voturi pe care pe care le-a obţinut au fost inversate, în procesul verbal, cu cele ale unei contracandidate. Cei din secţia de vot au recunoscut greşeala şi au cerut corectarea ei, spune primarul.

„Oamenii din secţia de votare au spus: ‘am transcris greşit’, iar cei din Biroul Electoral de Sector refuză să ia măsurile normale de a renumăra, pentru a vedea care este realitatea. În plus, în Biroul Electoral de Sector au apărut peste noapte două voturi nule, care nu existau înainte şi pe care nu le recunosc cei din secţia de votare. Aşa ceva este inadmisibil şi cer tuturor forţelor politice să respecte votul oamenilor şi să voteze în birourile electorale pentru renumărarea transparentă a voturilor”, a declarat primarul USR.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. PSD nu încearcă, PSD a reușit.

  2. Incet, incet, usl-amismul se instaleaza in Romanistan.

  3. psd a avut infiltrati oameni din partea USR la supravegheat numaratoarea
    responsabili sunt presedintii din sectii pentru corectitudine

  4. asta e stire care trebuie sa fie pe primul rand pana se rezolva CORECT orice contestatie

  5. alegerile sunt incheiate. Nu ai pe cine sa sesizezi cand PSD-PNL si KWJ si-a pus oameni peste tot PG, ICCJ, CSM , CCR, SRI , SIE Politie, jandarmerie, BEC etc … Daca a mers a mers! Acum deja se pregatesc de fraudarea parlametarelor. Asta este epoca Johannis

  6. De 34 ani aceasta mafie rosie controleaza aceasta tara iar de cand s-au aliat si cu asa zisii liberali, nu mai au nici un scrupul de a-si impune interesele de clan.