G4Media.ro

Mihai Tudose îi ia apărarea ministrului PNL Lucian Bode în scandalul de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Mihai Tudose îi ia apărarea ministrului PNL Lucian Bode în scandalul de plagiat al tezei de doctorat și o atacă pe jurnalista Emilia Șercan

Mihai Tudose i-a luat apărarea lui Lucian Bode în scandalul plagiatului tezei de doctorat și a atacat-o pe jurnalista Emilia Șercan, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, moderată de jurnalistul Sebastian Zachmann, la Prima TV.
Tudose a spus că ar sta fără probleme la masă, în viitorul Guvern, după rotativa politică, alături de ministrul PNL Lucian Bode în ciuda problemelor de integritate.
Tudose a minimizat problema plagiatului spunând că și el ”are o problemă cu plagiatul, că s-a trezit cineva, care la rândul ei era acuzată de plagiat, că am plagiat”.
  • De menționat este că teza de doctorat a lui Lucian Bode are un verdict al Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai care arată că este ”profund viciată” și “confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamante anterior și analizate de Comisie”: Comisia confirmă astfel “plagiat și citare defectuoasă și incorectă”. Detalii, aici. 
Întrebat de moderator dacă se referă la Emilia Șercan, Tudose a răspuns că ”da”. De subliniat este că nu Emilia Șercan a scris despre acuzațiile de plagiat la adresa lui Mihai Tudose, ci jurnalistul G4Media Sorin Semeniuc, într-un material pentru Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație.
Fostul premier Mihai Tudose a pierdut în primă instanță procesul intentat Ministerului Educației prin care solicita retragerea titlului de doctor obținut în urmă cu 10 ani la Academia SRI, în urma acuzațiilor de plagiat, conform PressOne.
Dialogul de la Insider Politic:
(…) Reporter: Cu domnul Bode ați sta la masa guvernului?
Mihai Tudose: Da.
Rep.: Deși are aceste probleme de integritate, cu plagiatul.
M.T: Deocamdată nu are un verdict de plagiat.
Rep.: Ba da, are din partea UBB.
M.T: Și eu am o problemă cu plagiatul, că s-a trezit cineva – care la rândul ei era acuzată de plagiat – că am plagiat. Eu am hârtie că nu am plagiat.
Rep.: De doamna Șercan spuneți?
M.T: Da, de doamna Șercan.
Rep.: Situațiile sunt puțin diferite, domnul Bode are un verdict de plagiat din partea Universității din Cluj. A contestat în instanță și se judecă.
M.T: Universitatea din Cluj dăduse cu o săptămână înainte că nu a plagiat. Acum așteptăm următorul verdict, poate iar n-a plagiat. Nu știu, n-am citit cartea (…).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Mastrul C considera ca Emilia are mari sanse sa fie aleasa Presedinta Romaniei.

  2. Mihai Tudose este un cioban ajuns europarlamentar psd, este !un linge blide” fără coloana, cel care a suportat umilirea lui Dragnea… nu ajunge ca intelect la degetul mic al doamnei Emila Șercan.

  3. Un bolovan, asta e Tudose!

  4. De ce anume avem noi „serial” Tudose pe aici ?!? …Expiratul asta e alta panarama de politruc pesedeu fara nimic relevant de spus…

  5. Corvus corax non extragit oculi Corvi coraxi (în latina nietzsche macar de balta ci de mlastina, adeca adecvata la „speta”: traiasca Goagal!).

  6. Acest individ necioplit din Braila , a a dat cele mai multe pensii speciale . Era protejatul lui Dragnea .