G4Media.ro

BREAKING Comisia de etică a UBB constată mai multe exemple de plagiat…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING Comisia de etică a UBB constată mai multe exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode: “Teza este profund viciată”

Teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode ester “profund viciată”, a decis Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai după a doua analiză a acestei teze, prin care “confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamante anterior și analizate de Comisie”: Comisia confirmă astfel “plagiat și citare defectuoasă și incorectă”.

Citește și

Potrivit Hotărârii publicate pe site-ul UBB:

 1.  “Se confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamate anterior și analizate de Comisie – plagiat și citare defectuoasă sau incorectă.
 2. (2)  Abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată.

Comisia precizează că Adrian Ivan, conducătorul de doctorat în cazul tezei lui Lucian Bode, a solicitat stoparea oricărei analize, cerere care nu a fost acceptată.

Decizia Comisiei de Etică, publicată pe site-ul UBB

Comisia precizează că Adrian Ivan, conducătorul de doctorat în cazul tezei lui Lucian Bode, a solicitat stoparea oricărei analize, cerere care nu a fost acceptată.UBB a publicat rezultatul verificărilor în condițiile în care ministrul Bode apelase la instanță în încercarea de a bloca această a doua rundă de analiză. El a susținut, la începutul săptămânii, că a apelat la această măsură deoarece Comisia de Etică nu ar putea desfășura verificări decât în privința membrilor comunității universitare, din care el nu face parte. Pe de altă parte, după prima analiză a comisiei, desfășurată în toamnă și care constatase un procent mult mai mic de conținut plagiat, el salutase “verdictul UBB”, apreciind că acesta ar demonstra că “teza mea de doctorat este în regulă”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

76 comentarii

 1. Știam că Bode a plagiat. Ăsta nu poate lega două cuvinte, dacă nu sunt scrise pe foaie. PNL e partid de plagiatori, ca PSD. Numai hoți în PSDNL.

  • Care e pasul urmator?
   Nu atat pentru limpeziarea acestui caz, cat pentru vindecarea Invatamantului romanesc…

  • O mare răspundere îi rămîne UBB Cluj pentru că l-a admis la doctorat pe un ins cu studii aproximative pe la o universitate obscură din Oradea, renumită ca prăvălie de diplome!

  • Mai reala ca o bancnota de 6 lei…

  • In ce altă țară un hoț este ministru de interne?

  • Uitati-va pe Adevarul.ro si o sa vedeti ca stirea apare dupa ce dai scroll in jos de-ti amorteste degetul. Si e prezentata drept ‘reactia partidelor…’. Nu ‘Breaking news: Ministrul de Interne a plagiat teza de doctorat conform Universitatii Babes’.
   Daca era din USR, statea asta ca prima stire pe site 24 de ore. Asta e presa din Romania!

 2. Hoti, plagiatori, impostori, in frunte cu Maciuca gusatul … USL cam uniunea slinosilor l…bari …

  • Si ce se intampla daca a plagiat,pentru ca majoritatea au facut la fel. Ei nu patesc nimic,ba din contra iau si bani pentru ca plagiaza. Legile sunt pentru prostime nu pentru ei. Asa ca sa i vitati tot pe ei ca nu va mai desteptati cum spune imnul. Nu zic sa votati aur sau usr dar oricine in afara de ei.

 3. USR e de vina.

  • …Eujene, mai bine ia expica-ne cum sefubtau Tudorache a firat sute de milioane de euro. Lasa mangla cu furtul sacilor, a fost doar o facatura PSDista, doar mancati toti din banii pe care ii furati de la Secotrul 1👍

 4. Deci UBBBode a hotarat sa redevina UBB.

  • Ei au hotărât să redevină UBB dar pata pe integritatea lor rămâne .
   Să sperăm că UBB și celelalte universități învață lecția .

 5. Inseamna ca din cele 100 de carti pe luna, nu merita 3, ca era 3% plagiat, iar acum nu merita cate? Care este procentul?

 6. La gunoi (și) cu acest hoț politic! Poate se trezește și șeful lui cel dolofan, dar la fel de hoț.

 7. Cate din cele 100 de carti pe luna pe care si le-ar putea cumpara din leafa de doctor nu merita?

 8. Și profesorul Adrian Ivan a cerut stoparea analizei. Ce rușine însuși profesorul coordonator a cerut oprirea analizei!

 9. ce „surpriza”

 10. Ce chestie, n-au trecut nici 3 luni de când comisia ubebista de etică condusă de un absolvent de universitate boschetara(da, acum e profesor la Ubebeu) zicea ceva de un procent insignifiant, irelevant, practic ajunsese la concluzia ca Bode nu plagiase de fapt.
  Dacă si-a dat demisia după eșecul Schengen, poate, poate o să se care acum. Dar, din păcate pentru noi, se va cara tot pe un post cald și plătit bine.
  De doctoratul lui Ciuca Danciuca plagiatorul se mai aude ceva?

  • Procurorii au confiscat (la propriu) toate exemplarele doctoratului lui Ciucă. Nu poate fi analizat deoarece doctoratul e ascuns în sertarele „justiției”.

  • P.r.ocu.r.orii au confiscat (la p.rop.riu) toate exemp.l.a.rele doctoratului lui Ciucă. Nu poate fi analizat deoarece doctoratul e ascuns în ser.tarele „justiției”.

 11. WOW, ce descoperire. Dar totusi, ce cauta un doctor in Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI la MAI? (in aceasta perioada de criza energetica)…

 12. Niste caini useristii astia… nici nu poti fura cum trebuie bani cand sunt ei la mininister (dupa cum arata anumite stenograme), nici nu-ti poti ascunde furtisagurile „intelectuale” (nu vreau sa-i alatur lui Bode cuvantul asta).

  Si romanii tot voteaza masiv partide mega-dubioase… sindromul Stockholm la scara nationala.

  • Bai Eugene, nu ti-ar fi rusine… daca ai fi mai mult decat un trol ieftin sau un om fara prea multe intre urechi, te-ai interesa cum se desfasoara numaratoarea voturilor si de ce e imposibil ca USR sa fi facut vreo nefacuta, cu atat mai mult in cladirea fostului primar diamant. Pe scurt, voturile se numara in seara alegerii, cu reprezentantii tuturor partidelor de fata, iar orice sesizari se cam fac pe loc. Or PSD nu a remarcat fraude atunci, dar voia renumararea voturilor… tinute intr-o cladire a primarului… cu un baietas care se plimba cu procese verbale goale pe holuri. Nimic straniu aici 🙂 .

  • Plagiatul ca plagiat, dar când aproape omori oameni pe Dealul Negru se numește că ești pericol public, iar legea zice că trebuie să fii cercetat în stare de arest. Doar că legea e doar pentru amărășteni.

 13. Bună formularea… săraca teză a fost viciată câte puțin pe toate părțile. Întrebarea este cine a fost peștele… să fi fost chiar UBB???

 14. Am spus: Bode pică!
  Demisia. Cică …de onoare !

 15. Cum v-ați fi așteptat ca analfabetul ăsta să fie în stare să scrie o lucrare de doctorat??????????
  PS: apropo… de ‘doctorul’ Tâlvăr 🤮🤮🤮🤮, ce se mai aude?????

 16. plagiat=furt.plagiator=hot.deci tov.bode este un hot ordinar,dar cu mult tupeu!hotii au intotdeauna tupeu!

 17. De vina este ala care a scris-o, nu Bode!

 18. Deci, UBB recunoaste acum ca elibereaza Diplome de doctorat plagiate: ce mi-e UBB, ce mi-e Spiru Haret sau Valahia sau BIOTERRA sau Univ Ecologica?!
  Fabrici de doctorate plagiate pentru politruci!!!

  • Este foarte de apreciat faptul ca, stiind ca se va spune acestea despre ei, au hotarat sa nu mai ascunnda adevarul.
   Si asta e un pas inainte.

 19. BODE, DEMISIA !

  PS. PNL, CAPUL LA FUND !

 20. Imi place ”apararea”, cica s-au aplicat norme valabile in 2023 pentru olucrare din 2018!
  Jalnic!

 21. Se spune în comunitatea academică că dacă cineva a studiat timp de 10.000 ( zece mii ) ore un subiect, poate fi numit specialist în acel domeniu, cu o probabilitate destul de mare. Este considerată perioada minim necesară, dar ultimul cuvânt îl are întotdeauna lucrarea / cercetarea / ”paper”-ul, aduse în fața comunității științifice, de către persoana în cauză.
  Amintesc de acest benchmark neoficial, ca să ne dăm seama, la ce distanță se află acești impostori de orice activitate științifică / academică. Sunt pur și simplu o rușine. Și mai sunt și fuduli. Vorba olteanului…….

 22. Niste nenorociti fara demnitate ,cu aere de „doctor” !
  Rare Bogdan ,PNL ,Iohanis sa v-auzim ….!
  Grijania mamii voastre !!!
  Ne vedem la alegeri !

 23. Bode nu-i cu nimic mai rău de ‘parexamplu’ decât coana Monica Macavei ba din contră. Măcar Bode n-a călcat pe nimeni cu mașina, avantaj Bode.

  Nici cu b0rfa$a de Ursulița nu mi-e rușine cu tunurile ei date în pandemie în timp ce se rupe’n bă$1n1 că e fată corectă. Și ea a plagiat ca o b0rfa$î la drumu mare. O nulitate absolută

  Toți o apă ș’un pămînt..

 24. USR e de vină! Clar!

  – De ce l-aţi obligat să copieze pe preacinstitul miliţian tablagiu?

 25. Trebuie să remarcăm șiretenia vulpoiului Bode care, în plină campanie antiplagiat, a crezut că e mai șmecher decăt ceilalți și a ținut cu tot dinadinsul să se facă și el dottore. În 2018, atunci când Bode a susținut „doctoratul”, toată societatea civilă era cu ochii pe plagiatori.

  Din acest motiv, încercarea lui Bode de a ne prosti pe toți în 2018, de a „forța” titlul de doctor știind că toată lumea va fi cu ochii pe el, arată cât de mare escroc este, cât poate un om să-și perfecționeze calitățile de de impostor. O scursură umană, demnă de calitatea de uselist.

 26. Concluzia: DEMISIA.

 27. PNL e plin de impostori ca Bode, academicieni analfabeti, in frunte cu Ciuca care nu e in stare sa citeasca de pe o foaie, sa tina un discurs.
  Intr-o tara normala, partidul asta de impostori nu ar mai trece pragul electoral.

 28. „Când te amesteci în tărâțe de mănâncă porcii” spune un proverb vechi. Plecând de la finanțarea instituțiilor școlare și universitare per capita și continuând cu struțo-cămila învățământului universitar particular s-a ajuns ca învățământul universitar să devină o fabrică de bani contra diplome calpe și la o frăție la cataramă între o bună parte dintre profesorii universitari și impostorii potențați ai vremii. Se face caz numai de plagiatele din tezele de doctorat ale unora dintre politruci, cei căzuți în dizgrație din varii motive, dar nu se scoate un cuvânt despre valoarea științifică a majorității tezelor de doctorat sau despre bagajul de cunoștințe și deprinderi intelectuale ale absolvenților de facultăți publice sau particulare. Un profesor universitar ( cu funcția securizată pe viață ) are un salariu decent și o normă de predare de (3-4) ore pe săptămână, restul timpului trebuind a fi ocupat cu pregătire personală continuă și cercetarea. Mulți dintre profesorii universitari au înțeles din asta că au timp berechet să predea în (2-3) universități cu normă întreagă, să fie și parlamentari și membrii plini prin diferite funcții stipendiate din bani publici. Profesorii care-și dedică timpul chiar pentru ceea ce sunt plătiți, din ce în ce mai puțini, sunt marginalizați, amenințați să nu-și mai facă treaba cu determinare și în legalitate și nu reprezintă o masă critică necesară pentru a curăța sistemul din interior. Asta se întâmplă din cauză că profesorii cu funcții administrative sunt membrii de partid și fac parte din confreria impostorilor.

 29. Afacerea a fost: prof. Ivan l-a ,,ajutat” pe Bode (luîndu-l la doctorat) la UBB, iar apoi Bode l-a ajutat pe Ivan în 2020 să devină rector la SRI- serviciu contra serviciu. DNA-somn ușor.

 30. & De când este CFR Cluj campioană la fotbal, intelectualii clujeni, cam ,,își dau cu stângul în dreptul”, ?

 31. ” citesc în ochii tăi că ai furat…”
  …și martalogu ăsta se duce la Bruxelles sa negocieze intrarea în Schengen!!!
  Urmăriți reportajul recorder de aseară!!! Pur și simplu asta e țara, ăștia sunt „aleșii „, asta e pohta ce pohtesc securiștii de ieri și de azi.

 32. Știam de la prima „citire” ca a plagiat, am încredere în Emilia Șercan! Dar UBB nu are asa o tresărire de vinovăție?! Cine l a făcut totuși „doctor” pe acest mediocru absolut?!

 33. Mare lucru, Bode a plagiat. Ne doare la basca. Marele Iohannis recicleaza toate rebuturile. Stomacul prezidential e rezistent. Hai cu Romania Educata!!!

 34. Dacă înțeleg bine PNL susține plagiatul și plagiatorii.

  • Dă exemple de hoți din USR, scursură PSD, dacă știi vreunul adevărat, nu închipuit.

  • „USL-iștii susțin hoții lor” e un limbaj de lemn.
   USL-iștii își susțin hoții se spune în li.m.ba română.

 35. Nea Lucică a decelat (asa e vocabularu’ lu’ doctorii) fractura lu’ Logică.
  La ortopedie, sa i-o puna în rigips (la titularii de doctorate nu se pune în ghips ca e desuet , cf. super)!

 36. & E mai vizibilă stângăcirea intelecualilor clujeni de când Ioan Sabău s-a întors la U Cluj să antreneze , ?

 37. Bravo UBB!! Deși au fost presiuni uriașe ați dat dovadă de curaj într-o țară condusă de mafia politică.

 38. Eu nu inteleg ce aveti cu Domnu Savantu’
  La-sati-l in pace p dl Bodee si teza lui !!?

 39. Titlu: „Teza este profund viciată”.
  Fotografia la articol: Se vede veselia pe chipul PNL-iștilor din jurul „domnului doctor”. Ambele cuvinte între ” ” pentru că Bode nu pare a fi domn.

 40. Eu, nu sunt nici USR-ist, nici PSD-ist, nici PNL-ist, un apolitic sau; n politic al românilor din care fac parte. Dar dacă dl. Bode a copiat ilegal practicand plagiatul, ce mai contează teoria „a plagiat mai puțin sau mai mult !!!”, Plagiatul rămâne „plagiat” iar practicantul lui o mizerie omenească care vrea sa profite de minciună pentru obținerea de foloase financiare necuvenite. Solutia, un asemenea specimen „nu are ce căuta la conducerea unui stat, indiferent de funcție.

 41. @ Dacă este aplicabilă și în spețele de plagiate cu lucrări ale celor ce au obținut doctorate științifice și decizia CCR despre înființarea de instanțe specializate, dată în spețele despre abuzuri și corupție, ?

 42. Dezonoare totala, mizerie uriasa in gasca pnl ! Au umbrit Ci–a ro–e cu plagiatele la primii doi oameni in partid -patronate, protejate, ocrotite de Fiinta Nelocuita de la carma statului …. Cine are dubii , cine nu intelege complet de ce bode e imuabil si stapan pe pnl si pe administratia prezidentiala, sa vada investigatia Recorder , ”Puterea din umbra” si in DW Romania : ”Marcel Ciolacu premier în mai? A fi sau a nu fi rotativa (SpotMedia.ro)”
  UBB, ati primit voie sa va exprimati ?!!!! Ce ambuscat de pe Planeta asta ar putea crede ca un purice ca USR ar putea sa aplice vreun fel de presiune (in afara de presiunea fireasca pe care o creeaza un adevar in opozitie cu o minciuna grosolana…) asupra oricarei institutii in conditiile actuale din Romania ?!! Nea Bode, in 1966, in clasa a V-a profa de romana, intr-o scoala modesta de periferie, ne-a explicat ce e plagiatul, de ce merita sa fie dispretuiti plagiatorii ca ultima speta de h–i !Ultima, cea mai de jos-adica !! Ati facut asta in 2018, crezand ca sunteti protejat informativ cu tupeul caracteristic speciei, dupa ce a fost tarnosit/protejat Fonta in fel si chip, ani de zile… Asta da, tupeu de dictionar..

 43. În 2019, șeful statului a făcut următoarea declarație: „Dacă despre un politician apare discuţia că a plagiat, el pleacă din politică (…) Noi trăim momentan într-o formă de sincopă. La noi, hoţii s-au cocoţat în vârful statului“.
  se poate asa ceva?

  • În 2019, aflat în precampanie electorală la Timișoara, șeful statului a făcut următoarea declarație: „Dacă despre un politician apare discuţia că a plagiat, el pleacă din politică (…) Noi trăim momentan într-o formă de sincopă. La noi, hoţii s-au cocoţat în vârful statului“.
   Păi, „discuția că a plagiat“ îl are azi în primul rând ca subiect pe premierul României.
    Între „hoții“ care „s-au cocoțat în vârful statului“ cap de listă ar trebui să fie generalul cu 4 stele Nicolae Ciucă.
   E drept să cerem a fi pusă în practică declarația de acum 3 ani a președintelui Iohannis? E drept.
   Acum, ce mai ziceti, dle presedinte, despre „hotii care s-au cocotat in varful statului”?!!!

 44. Citat:,,…Abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată.“….
  O concluzie a Comisiei de Etică a UBB profund perfidă și periculoasă. In urma acestei hotărâri prin care nu se stabilește nicio sancțiune se crează un precedent foarte periculos. Astfel toți cei care sunt prinși cu furatul au posibilitatea de a se reabilita ulterior. Mister BODE a afirmat că școala doctorală unde și-a susținut așa zisa teza nu avea reguli in ceea ce privește regulile de citare sau procentul de plagiat…. O gogomanie ! Dl Bode și dl
  Ivan nu știu că la orice facultate serioasa din Romania, sustinerea licentei , susținerea masterului după absolvire se fac după reguli stricte și foarte clare iar lucrările de licență se verifică cu softuri antiplagiat de mai bine de 10 ani. D-le Bode daca nu aveați reguli de citare la școală doctorală din UBB de ce nu ați întrebat și ați utilizat regulile de la Academia Română ?……
  Practic prin aceasta ,,albire” a d-lui doctor se poate invoca ca precedent (cu toate că precedentul judiciar nu e izvor de drept în legislația românească) ca orice examen care e picat de un cursant sa fie reluat și corectat până elevul/studentul /candidatul îl va promova. PS: Daca până la următorul Consiliu JAI mă aștept ca cineva dintre miniștri de interne să aibă curajul sa refuze accesul la întrunire a ,, celui suspectat de furt”.

 45. USRiștii au cariere lucrative în domenii avansate. Ei nu au nevoie să comită găinării ca voi.

 46. Vă rugam frumos, stați la locurile dvs. Nu s-a întâmplat nimic, totul este perfect, România va fin în top 10 economii mondiale. Dupa Ciucă.
  Nu dați cu cuvinte grele intr-un ministru polivalent, multicultural dezvoltat si doctor Ubb.
  Nu cereti demisia. Mai rar aşa ministru al faptelor si actiunii chiar in somnul cel mai profund.
  Mai rar un aşa secretos si dedicat malaiului.
  Secretul cui? Bode este Pulcinella.

 47. Nu-i ” vinovat ” cine cere ci acela care dă ! Pașol la turbincă Ivane.

 48. Intreb sincer pentru ca efectiv nu inteleg. De ce au nevoie politicienii de doctorate? Nu sunt in parlament ca sa faca cercetare stiintifica.

 49. A luat-o de pe regielive? Purtati-va frumos cu repetenții clasei pentru ca intr-o zi va vor fi șefi/conducători. Asa este toată clasa politica de la noi. Cei care au învățat carte muncesc pe rupte, cinstit și ceilalți sunt șefi și învârt banii cu lopata.

 50. & E sezon de transferuri la fotbal, analizează , ăștia, „doctori în fotbal” și „academicieni” și cote de piață, evoluții , parametri, accidentări ,probe, doping, etc., universitarii „contraatacă” cu plagiatele, ?