G4Media.ro

Mexic: Justiția cere guvernului să vaccineze copiii împotriva Covid / Un  tribunal…

Mexic: Justiția cere guvernului să vaccineze copiii împotriva Covid / Un  tribunal a invocat ”dreptul la sănătate pentru colectivitate”

Justiţia mexicană a cerut guvernului federal să vaccineze minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani împotriva COVID-19, într-o hotărâre pe care guvernul afirmă că doreşte să o examineze cu atenţie, au indicat marţi autorităţile, notează AFP.

Un tribunal din statul Mexico – unul din cele 32 ale ţării – a invocat „dreptul la sănătate pentru colectivitate, în acest caz, pentru toţi adolescenţii între 12 şi 17 ani”, potrivit unui fragment din decizia justiţiei citat de ediţia mexicană a cotidianului El Pais.

Tribunalul din Naucalpan, în apropierea capitalei Ciudad de Mexico, s-a pronunţat asupra unui recurs individual în favoarea vaccinării unui minor.

„Vom analiza dosarul cu multă atenţie”, a reacţionat ministrul sănătăţii, Hugo Lopez Gatell. Guvernul nu este obligat să se conformeze acestei hotărâri judecătoreşti.

La sfârşitul lunii septembrie, Ministerul mexican al Sănătăţii a anunţat că vaccinul Pfizer-BioNTech va fi administrat numai minorilor cu risc (cei care suferă de factori de comorbiditate care pot agrava COVID-19).

Până în prezent, autorităţile sanitare au înregistrat 23.000 de cereri de vaccinare a minorilor.

Mai mulţi minori au fost vaccinaţi în întreaga ţară în urma demersurilor judiciare iniţiate de părinţii lor.

Mexicul (126 de milioane de locuitori) este a patra ţară cea mai afectată de pandemie din lume în număr absolut de decese (282.773, dintre care 546 în ultimele 24 de ore, pentru 3,7 milioane de cazuri).

În total, 48,8 milioane de persoane au fost complet vaccinate şi 66,9 milioane au primit cel puţin o doză.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Și lumea zice că tembelismul este doar apanajul muricanilor democrați. Nu, s-a extins și în vecini….

  2. Studii stiintifice, nu vorbe de sosoaca, spun ca vaccinarea copiilor e discutabila daca nu chiar contraindicata. Si oricum efectele covidului asupra lor sint reduse (exista, sigur, si copii cu probleme imunitare care pot fi afectati serios de covrig).
    Doar ca pro stia si lacomia n-au limite. Decit sa-si miste curul adultii (mai ales aia trecuti de 50 de ani) sa se vaccineze mai bine ii vaccinam pe aia mici, ca ei nu se pot opune, ca sa-i protejam pe ai batrini si e si un ban sigur.