G4Media.ro

Metsola, la Summit-ul de la Bulboaca: Negocierile privind integrarea Moldovei în UE…

Sursa foto: European Parliament

Metsola, la Summit-ul de la Bulboaca: Negocierile privind integrarea Moldovei în UE ar trebui să înceapă anul acesta

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat joi, la Castelul Mimi, unde are loc Summit-ul Comunității Politice Europene, că negocierile privind integrarea Moldovei în Uniunea Europeană ar trebui să înceapă anul acesta, scrie newsmaker.md.

„Credem că negocierile privind integrarea Moldovei ar trebui să înceapă anul acesta, suntem impresionați de viteza cu care Moldova a răspuns la recomandările Comisiei și vom fi gata atunci când Moldova e gata, pentru că locul Moldovei este în UE”, a spus Metsola.

Aceasta a afirmat că prezența a aproape 50 de lideri europeni la summitul care are loc lângă Chișinău arată susținerea blocului comunitar pentru „Moldova, pentru Ucraina și o comunitate europeană mai largă”.

Avem provocări comune, securitate, energie și interconectivitate, pe care le putem controla doar prin acțiuni comune. Riscurile provocate de invazia ilegală a Rusiei în Ucraina sunt unele care pot fi respinse prin reziliența noastră comună și sunt foarte bucuroasă să văd aici atâția lideri ai Balcanilor de Vest, pentru că vom pleda pentru o integrare mai rapidă și urgentă în UE pentru aceste țări. Am fost aici, în Moldova, săptămâna trecută, în fața unui grup de 80 de mii de cetățeni care au spus ferm că locul Moldovei este în Europa. Și iată-mă aici, astăzi, și voi cere acțiuni comune și soluții”, a mai spus președinta Parlamentului European.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...