G4Media.ro

Meta Platforms a lansat joi versiuni timpurii ale Llama 3, concurentul ChatGPT

Photo 119260737 © Funtap P | Dreamstime.com

Meta Platforms a lansat joi versiuni timpurii ale Llama 3, concurentul ChatGPT

Meta Platforms a lansat joi versiuni timpurii ale celui mai recent model de limbaj mare al său, Llama 3, şi un generator de imagini care actualizează imaginile în timp real, la solicitarea utilizatorilor, în timp ce se grăbeşte să ajungă din urmă liderul de piaţă OpenAI, transmite Reuters, transmite News.ro.

Modelele vor fi integrate în asistentul său virtual Meta AI, pe care compania îl prezintă drept cel mai sofisticat dintre serviciile existente gratuite, invocând comparaţii de performanţă pe subiecte precum raţionamentul, codificarea şi scrierea creativă faţă de ofertele rivalilor, inclusiv Google, parte a grupului Alphabet, şi startupul francez Mistral AI.

Asistentul Meta AI actualizat va primi o poziţie mai proeminentă în aplicaţiile Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger ale Meta, precum şi un nou site web independent care îl poziţionează să concureze mai direct cu ChatGPT al OpenAI, susţinut de Microsoft.

O pagină de destinaţie care întâmpină vizitatorii pe site-ul respectiv îi solicită să încerce să-l pună pe asistent să creeze o listă de împachetare pentru vacanţă, să joace jocuri din anii 1990 cu ei, să ofere ajutor pentru teme şi să picteze imagini ale orizontului oraşului New York.

Meta s-a străduit să promoveze produsele AI generative către miliardele sale de utilizatori, pentru a contesta poziţia de lider a OpenAI asupra tehnologiei, implicând o revizuire costisitoare a infrastructurii de calcul şi consolidarea echipelor de cercetare şi produse anterior distincte.

Gigantul reţelelor sociale şi-a lansat în mod deschis modelele Llama pentru a fi utilizate de către dezvoltatorii care creează aplicaţii AI, ca parte a efortului său de recuperare a terenului, deoarece o opţiune gratuită puternică ar putea împiedica planurile rivalilor de a câştiga venituri din tehnologia lor.

Raţionamentul mai avansat, cum ar fi capacitatea de a crea planuri mai lungi în mai mulţi paşi, vor urma în versiunile ulterioare, a adăugat el.

Versiunile planificate pentru lansare în lunile următoare vor fi, de asemenea, capabile de ”multimodalitate”, ceea ce înseamnă că pot genera atât text, cât şi imagini, a spus Meta în postările de pe blog.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...