G4Media.ro

Mesajul cutremurător al unei rănite de la Colectiv după incendiul de la…

Mesajul cutremurător al unei rănite de la Colectiv după incendiul de la Sitalul din Piatra Neamț. Alexandra Furnea: Tot corupția i-a incendiat și pe ei

Una dintre tinerele rănite în incendiul din clubul Colectiv, din 2015, a scris, într-un mesaj pe facebook, că „tot corupția i-a incendiat” și pe cei de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Alexandra Furnea, tratată în Germania după incendiul de la localul bucureștean, a somat autoritățile române să transfere răniții arși grav în centre civilizate din Europa, „să nu se ascundă după minciuni autosuficiente, să nu invoce lipsa protocoalelor ca să justifice o crimă”.

Mesajul integral al Alexandrei Furnea

„E trecut de 1 noaptea și singurul crâmpei de lumină din cameră este ecranul mobilului, care a rămas blocat pe fotografia de mai jos. Duhoarea veche, aceea care mi-a străpuns ființa în cenușa din containerul Colectiv, mi s-a întors în nări, confecționată de creierul meu din bestiarul de amintiri rămas în mine după 30 octombrie 2015. E amară și volatilă, ca de plastic încins stropit cu chimicale.

Așa miroase și patul acesta care, pentru cineva, mamă, tată, soț, soție, frate, soră, copil, în loc să fie cuib de vindecare, a devenit coșciug incandescent. Dar ce mă îngrozește nu e miasma chinuitoare care îmi frige, din închipuire, plămânii, ci pata de sânge de pe bucata de așternut, care a rămas neatinsă de foc. Dovada incontestabilă că pe salteaua aceea a ars de viu un om. A ars până când din el nu a mai rămas decât atât: un semn mânjit al durerii ultime – o durere necuprinsă, de nedescris. Intubat, imobilizat, neputincios, nu a izbutit nici măcar să țipe după ajutor, dar sunt convinsă că a simțit flăcările, așa cum le-am simțit și eu. Le-a simțit și s-a temut, așa bolnav și sedat, și s-a rugat la Dumnezeu să nu fie aievea. Degeaba.

Uitați-va bine la imagini. Învățați-le pe de rost. Priviți-le până când sângerați în interior așa cum au sângerat morții din noaptea aceasta în timp ce erau devorați de vâlvătăi, cum sângerează supraviețuitorii în țara lui „avem tot ce ne trebuie”. Tot corupția i-a incendiat și pe ei. Scrutați temeinic fotografiile și adormiți cu ele in gând pentru că aceasta este, de fapt, România adevărată. V-aș zice să mergeți apoi să votați așa, copleșiți de coșmaruri, terifiați că următorii veți fi voi, dar realitatea este că nu mai cred în nimeni și în nimic în seara aceasta. Doare prea tare speranța în țara care tot arde de treizeci de ani încoace, fără să o poată stinge cineva.

Somez autoritățile statului român să facă acum ceea ce nu au făcut pentru noi: să transfere răniții arși grav în centre civilizate din Europa, să nu se ascundă după minciuni autosuficiente, să nu invoce lipsa protocoalelor ca să justifice o crimă. Să ajute, nu să înșele. Să dea o șansă, nu să condamne la moarte. Să arate că au învățat ceva după Colectiv. Dumnezeu să-i odihnească pe cei uciși de România, și să le dea forță supraviețuitorilor. Rușine să ne fie…”

Foto: Alexandra Furnea, rănită în incendiul de la clubul Colectiv / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Prostia e la fel de criminala precum coruptia. In loc sa apeleze la INSEMEX Petroşani, singurii autorizati profesionisti recunoscuti international. fiecare isi exprima cauza lui functie de interes si implicare.

 2. s-a iesit odata in strada, si votantii de USL nu au inteles inca , sau conform intereselor nu vor sa inteleaga ca votanda aceeasi oameni de 30 de ani, giulesti, colectiv , hexipharma, nosocomiale se vor repeta cu certitudine de 100%

  • Au iesit din grota haitele de useristi si s-au catarat pe cadavre. Ce ocazie nemaipomenita sa cerseasca in mod ipocrit cateva voturi in plus.

 3. Gigi , Votează domnule în continuare tot aceeași criminali dacă USR ziceți ca se cațără pe cadavre.
  Gigi băiatule ești la fel de vinovat ca și cei care au furat din banul public, Gigi dragă eu cred că și tu ești un hoț ce furi din banul României și îți este frică sa nu pierzi ciolanul.
  Să vă fie Rușine pentru caracterul jegos pe care îl aveți!

 4. În România nu există neatenție, nu există prostie, nu sunt accidente, tragicul s-a oprit la granițe, shit does not happen, nu – noi suntem corupți, stricați de comunism, de PSD, și trebuie să eliminăm cumva astea, și gata, România e colț de rai.
  Medicul care s-a repezit în flăcări ca să-i scoată măcar pe câțiva, cu siguranță că am putea spune că e și el vinovat că nu s-a uitat la cablurile alea, că nu a fost suficient de atent, că nu a tras alarma…

 5. Eu le-as proiecta pe Casa Poporului si pe clădirea guvernului pentru ca romanii sa realizeze cam ce se intampla cu tara aia si dezastrul in care traiesc. Probabil ca tovarășii politicieni isi vor păstra funcțiile si, eventual va cădea vreun șefuleț pe undeva. Personal, n-am mai auzit de astfel de tragedii in spitale nicăieri. Se pare ca n-am inteles nimic din șansa la libertate și bunăstare care ne-a fost oferită acum 30 de ani.

 6. Dezastrul Romaniei in care am ajuns dupa cei 30 de ani de jaf organizat , acoperit perfect , de catre justitie, care in fapt exista doar cu numele. Tara imposturii si a gangsterilor politici si celor conectati la acestia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.