G4Media.ro

Meleșcanu, după ce un deputat USR l-a acuzat că încasează ”remunerații barosane”:…

Meleșcanu, după ce un deputat USR l-a acuzat că încasează ”remunerații barosane”: De cincizeci și cinci de ani muncesc pentru țara mea, nu pentru firma lui tata/ Nu am vândut mărfuri statului român la prețuri supraevaluate, ca să mă îmbogățesc fraudulos

Teodor Meleșcanu i-a replicat pe Facebook deputatului USR, Claudiu Năsui, care l-a acuzat că refuză să plece de la șefia Senatului după ce Curtea Constituțională a decis că numirea sa a fost ilegală, sugerând că unul din motivele pentru care rămâne în funcție sunt ”remunerațiile barosane”.  ”De cincizeci și cinci de ani muncesc în țara mea și pentru țara mea, nu pentru firma lui tata, nici pentru alte afaceri cu statul român, că nu am vândut mărfuri statului român la prețuri supraevaluate, ca să mă îmbogățesc fraudulos”, a fost replica lui Meleșcanu.

Redăm mai jos integral cele două postări

Replica lui Teodor Meleșcanu, pe Facebook:

”Este cunoscut faptul că nu am obiceiul să răspund atacurilor “prietenilor” din politică.
Este un “modus operandi” în zilele noastre ca persoane care nu au făcut nimic pentru țară și pentru societatea românească să lanseze atacuri asupra celor care și-au dovedit valoarea de-a lungul anilor și care, evident, constituie un motiv de frustrare pentru epigonismul lor.
Pentru domnul Claudiu Iulius Gavril Năsui am câteva răspunsuri, cu scuzele care se impun:

 • îmi cer scuze că m-am născut în timpul războiului și că mi-am permis să supraviețuiesc acelei perioade de lipsuri, foamete, boli și tot felul de mizerii.
 • îmi cer scuze că, supraviețuind, am înțeles de copil că părinții, în afara de iubirea lor și educația de bază, cei 7 ani de acasă, nu aveau ce să îmi ofere și m-am năpustit asupra învățăturii, școala fiind singura alternativă la sărăcia în care se zbătea România pe atunci.
 • îmi cer scuze că am fost un student eminent, că am absolvit un doctorat pe vremea când, pentru a obține un doctorat nu aveai nevoie de banii lui tata, ci doar de muncă, inteligență, sacrificiu și dedicare.
 • îmi cer scuze că de cincizeci și cinci de ani muncesc în țara mea și pentru țara mea, nu pentru firma lui tata, nici pentru alte afaceri cu statul român, că nu am vândut mărfuri statului român la prețuri supraevaluate, ca să mă îmbogățesc fraudulos.
 • de cincizeci și cinci de ani muncesc pentru țara mea și plătesc taxe și impozite contribuind la fondul de pensii timp de peste o jumătate de veac, inclusiv în prezent.
 • pensia mea “specială” este caștigată prin munca pusă în slujba statului român și nu la firma lui tata.

Spre deosebire de tatăl dumneavostră, tatăl meu a decedat când eu aveam 12 ani și nu a avut nicio firmă care să îmi plătească școli și la care să mă angajeze.

Ce am făcut eu pentru România puteți citi pe Wikipedia și dacă nu vi se pare edificator, vă recomand cartea “Diplomația – Politica externă a României 1992 – 1996; 2017-2019”, pe care am publicat-o de curând și unde veți găsi date și documente oficiale, nu vorbe fară acoperire și calomnii așa cum emiteți dumneavoastră.

Cartea vă lămurește cu privire la ce mă recomandă pentru a avea “remunerații barosane”, cum vă exprimați dumneavostra cu eleganță. De altfel, ca parlamentar și dumneavoastră încasați “remunerații barosane”. Să înteleg că și dumneavoastră “capușați” statul?
Dar pe dumneavoastră ce vă recomandă să încasați aceste “remunerații barosane”?

Postarea lui Claudiu Năsui pe Facebook, care a provocat replica lui Teodor Meleșcanu

”Teodor Meleșcanu refuză să plece. Unde să se ducă la 78 de ani după 53 de ani de lucru la stat?

Sunt câteva figuri în politică de care se pare că pur și simplu nu putem scăpa. Teodor Meleșcanu este unul dintre acești oameni. Politruc cu ștate vechi, domnul Meleșcanu căpușază statul de mai bine de 50 de ani.

Pentru dumnealui, valorile politice nu prea au părut a fi relevante. S-a dus unde i s-a oferit un loc cald. De la PDSR, strămoșul actualei ciume roșii, a încercat PD + PNL sub forma Alianței DA, ca apoi să se reorienteze spre PNL și, mai apoi, la ALDE. Ce au avut toate aceste partide în comun? Un loc cald pe bani buni pentru un cunoscut al sistemului.

Nu doar această traiectorie îl face special pe domnul Meleșcanu, ci și pensia de aproape 9000 de lei pe care o încasează lunar, asta pe lângă salariul de la Senat de 14.000 de lei pe care CCR a hotărât ieri că îl încasează ilegal.

Ce îl recomandă pe acesta pentru aceste remunerații barosane? De la haosul alegerilor din diasporă, la voturi false în Senat și până la acuzațiile că ar fi făcut parte din fosta securitate, toate se găsesc pe CV-ul informal al acestui bugetar consacrat.

Acest tip de personaje ar trebui să aibă o dată de expirare în politică mult mai scurtă de 50 de ani, iar acum este momentul să ne asigurăm că astfel de povești vor fi doar istorie, și nu regula unei alte generații de sacrificiu.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Ai stat in cur pe scaun, te-ai plimbat pe banii poporului, ai mancat cacat cu lingura mare, ai fost sluga obedienta a ticalosilor vechi si noi. Nu ai facut nimic pentru tara ta. Doar i-ai supt sangele si i-ai ajutat pe ceilalti paduchi ticalosi sa faca la fel. Mafia paduchilor!
  Daca ai un pic de onoare ar trebui sa stii ce ai de facut!

  • I-ar tremura mana pe tragaci din cauza gazelor expulzate si ar prapadi bunatate de cartus…

  • Nasui e o ruda marcanta a urnatorilor:

   Cum au ajuns rudele deputatului USR Claudiu Năsui pe mâna Consiliului ASF.

   Ce nereguli au fost depistate la firma de brokeraj a familiei

   […]

   Una dintre abateri vizează încălcarea legislației referitoare

   la spălarea banilor,

   în sensul NERAPORTĂRII tranzacțiilor

   mai mari de 15.000 de euro,

   sume transferate în afara țării.

   Persoanele identificate ca fiind vinovate de aceste abateri sunt:

   – Maria Hetel, membru al Comitetului de audit;

   – Georgiana Năsui, membru al Comitetului de audit;

   – Simion Stefan Năsui, membru al Comitetului de audit.

   Trebuie menționat faptul că,

   doamna Georgiana Năsui și

   domnul Ștefan Năsui

   sunt rudele deputatului USR Claudiu Năsui,

   membru al Comisiei de Buget Finanțe a Camerei Deputaților,

   tocmai comisia care supraveghează activitatea ASF

   și îi audiază pe cei nominalizați pentru a fi numiți în Consiliul ASF.

   […]

   Sursele noastre ne-au dezvăluit faptul că

   vicepreședintele ASF, Mircea Ursache,

   un apropiat al deputatului Năsui,

   a tergiversat prezentarea rezultatelor controlului

   timp de 5 luni (controlul fiind încheiat în data de 28 iulie 2017),

   și încearcă acum să convingă cât mai mulți membri din Consiliul ASF

   că ar fi suficientă aplicarea

   unui simplu avertisment

   rudelor deputatului Năsui, pentru toate neregulile constatate.

   […]

   Potrivit datelor oficiale, SSIF Muntenia Global Invest SA este controlată aproape integral de familia Năsui, structura acționariatului fiind următoarea:

   – Năsui Simion Ștefan 28%;

   – Năsui Gavril Radu 24%;

   – Năsui Claudiu Iulius Gavril (deputat USR) 9%;

   – Năsui Georgiana 7%;

   – Ageximco SRL (firmă controlată tot de familia Năsui) 21%;

   – Fintrusco SA 7%;

   – Alți actionari cu dețineri sub 5%.

   Codul Penal definește și stabilește următoarele sancțiuni pentru infracțiunea de spălare de bani:

   Art. 269 Spălarea de bani

   (1) Operațiunea juridică de orice fel, efectuată în scopul împiedicării identificării originii ilicite, a situării, a circulației, a titularului real al dreptului de proprietate ori a existenței altor drepturi cu privire la un bun, de către o persoană care, fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete, că acesta provine din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaște natura acesteia, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi .

   (2) Fapta constituie infracțiune și atunci când aceasta a fost săvârșita de autor sau de un participant la fapta prevazută de legea penală din care provine bunul.

   (3) Tentativa se pedepsește.

   https://www.puterea.ro/dezvaluiri/cum-au-ajuns-rudele-deputatului-usr-claudiu-nasui-pe-mana-consiliului-asf-ce-nereguli-au-fost-depistate-la-firma-de-brokeraj-a-familiei-163484.html

  • Tipic trolilor. Ei discuta despre alt subiect. Nu neaga adevarul ci deturneaza discutia. Mars ma la luju ca acolo e locul vostru.

 2. Asa e mah, Dino Flatulentzo, iar la Revolutie ai transpirat la tample de cat ai tot incercat sa-i dezinformezi pe cei din exterior spunandu-le ca in Romanica lui Ceasca e liniste si armonie ca-n Rai…!

 3. Cred ca dupa o anumita varsta , activitatea depusa devine ineficienta . motiv pentru care trebuie lasat locul tinerilor.

 4. Melescanu este un gunoi comunist care tine cu dintii de scaun dar in cazul acestui nasui alias mister bean,are perfecta dreptate!

 5. Nasui e mostenitorul afacerii Motorola. Sa faci pe altul hot cand tu insuti stai si freci menta pe o avere furata cu nesimtirea specifica anilor ‘90 in familie parca e prea de tot!

  • @ion din balon

   Tipic! „KGB stile”: să ne ocupăm de cel care spune, nu de ceea ce spune. Așadar, Năsui este „moștenitorul afacerii Motorola” spui tu! O fi, că prea o zici cu foc… Eu nu știu, n-am fost acolo… da’… îmi pare că tu ai fost acolo… aaa… bingo! Mă, ăștia ți-au tras-o?! Nu ți-ai luat partea, n’așa (vorba „drăguțului” de Brucanu – alt patriot care a „servit” patria…)?

   Este atât de previzibil stilul „troll”… „cine scrie/ ăla este/ ca măgarul din poveste/ și măgarul a murit/și tu l-ai înlocuit”. Grădiniță, 6 ani, doohhh!

   O să „muriți” încet, încet și trist… Nimeni alături… Fără satisfacția unei „delațiuni” ca la carte… Fără să vă bucurați și voi că l-ați „terminat pe ăla”…

   Orcilor!

 6. Cu siguranță, dai în „mintea copiilor” !. O dată când ești copil ( bine-nțeles !), a doua oară, după 80 de ani !!!…Străbunicule, lasă-ne !…

 7. Intrebare pentru melescanu ( si pentru toti guvernantii tilhari ) ; tatal meu a platit contributii la bugetele publice de pensie si sanatate timp de 41 de ani . A decedat inainte sa implineasca virsta de pensionare ( stabilita arbitrar de niste legiuitori imbecili ). Cine beneficiaza de sumele achitate de tatal meu timp de 41 de ani la fondul public de pensie ?

 8. „Celor care și-au dovedit valoarea de-a lungul anilor ”
  Nu pot sa comntez pentru ca rid in hohote! Ce umor domnule!

 9. Bă da mori odată , fă bine și du-te la dracu odată că de 55 de ani tot behăi și beșești printre noi ,ai măcar bunul simț să crapi

 10. Ce tupeu are mizerabilul!!
  A muncit pentru popor!
  Pai si ceausescu a muncit pentru popor da nu a avut norocul lui, saracu’.
  A ratat ultimii 30 de ani, ca facea si el 55 cu aia 25 dinainte, de cand nu mai dormea de grija poporului.
  Sa-l puneti alaturi la ghencea, ca merita.

 11. Bună seara!Mr.Bean în varianta românească (Nasui)este supărat ca la anticipate ,exista varianta sa nu mai prindă post în parlament deci ,să nu prindă 53 de ani de munca la stat.Și crede ca face knockout o persoana de 78 de ani.Problema lui nu este PSD și Melescanu ci legea129/2018 care a început sa fie aplicata începând cu ianuarie 2019 de aici și supararea:3 ani raportat la 53 de ani și, unde mai pui ca nu va beneficia de indemnizatie specială fiind primul mandat și. ..nefinalizat!Sau vor da o lege care, sa ia în calcul mandatul cu termen redus!!!Trist,trist mr.Bean sa te iei la trântă cu oamenii vârstnici! !!!

 12. Pe Nasui o sa-l traga intotdeauna in jos „Afacerea Motorola”. Bine, el era mic copil pe vremea aia dar a trait in puf cu studii in strainatate pe bani furati de la noi toti. Acum va dati seama cat de dizident era Nasui tatal daca in 1991 facea afaceri cu generalul Stanculescu, reprezentantul statului roman, uluitor de profitabile pentru el si securistii romani si dezastruoase pentru stat
  Ce il avantajeaza pe Nasui fiul este ca fanii lui, ai USR-ului in general, si-au pus de mult ochelarii de cal si nu vad decat ce le convine. Exact ca electoratul PSD. Nu e caraghios? Avem doua tabere de autisti! Cine vede doar in 2 culori: alb ai nostri si negru adversarul inseamna ca a ramas la nivelul basmelor cu Fat Frumos si balarul!

  • Depinde, unii din votantii USR s-au cam prins. Sa-l promovezi pe Nasui sef pe Bucuresti arata cam ce e in capul liderilor USR.

 13. Dar si cat tupeu are acest Nasui , pui de securisti care au jefuit banii publici in anii 90. Afacerea Motorola nu se spala cu nimic. Mami si tati l-au trimis pe bani furati in afara apoi a frecat duda prin firmele familiei dupa care ne invata pe noi cum e cu sanatatea si pensiile si educatia care trebuie sa fie privatizate care sa mearga bine. Ma intreb, membrii USR Bucuresti chiar nu se informeaza si ei cand aleg o progenitura securista ca sef de filiala ? Isi bat joc de toti care au votat acest partid.