G4Media.ro

Medicii din Iași i-au replantat gamba stângă băiatului de 16 ani lovit…

sursa foto: Pixabay.com

Medicii din Iași i-au replantat gamba stângă băiatului de 16 ani lovit de tren la Vatra Dornei, operaţia a durat 13 ore

Medicii ieşeni au reuşit replantarea gambei stângi în cazul adolescentului din Vatra Dornei lovit de tren cu o zi în urmă, intervenţia chirugicală durând aproximativ 13 ore, transmite News.ro.

Băiatul în vârstă de 16 ani a fost supus unei intervenţii chirugicale imediat după ce a fost adus marţi cu elicopterul SMURD de la Vatra Dornei, medicii de la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi reuşind să-i replanteze gamba stângă.

Intervenţia a durat aproximativ 13 ore, fiind realizată de o echipă formată din mai mulţi medici, printre care specialişti în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, chirugie pediatrică, dar şi de la Terapie Intensivă.

Medicul Tamara Roşu, purtător de cuvânt al spitalului de copii Sfânta Maria din Iaşi, a declarat miercuri că adolescentul se află internat în secţia ATI din cadrul spitalului, ea precizând că este vorba despre ”un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”.

Adolescentul a fost adus marţi cu elicopterul SMURD la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi, după ce a fost lovit de tren în apropierea gării din Vatra Dornei şi i-a fost amputat un picior.

Potrivit unor martori, tânărul nu ar fi fost atent, el având căşti pe urechi, şi a fost surprins de tren în apropierea gării din localitatea suceveană Vatra Dornei.

Copilul a fost dus cu ambulanţa la spitalul din Vatra Dornei, unde a fost stabilizat. Totodată, medicii au precizat că i-a fost recuperată şi partea de picior amputată de tren, care a fost plasată într-un recipient cu gheaţă, în vederea unei eventuale replantări.

Ulterior, adolescentul a fost transportat cu elicopterul SMURD la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Doctorii sunt ffff importanti intr o societate normala…..dati le salarii bune sa nu mai plece in lumea larga…dupa anii grei de studii si munca si sacrificii……marea lor majoritate sunt Profesionisti . Felicitari doctorilor din Iasi . promovati valorile adevarate ….nu totii incultii si obraznicii societatii.
    Cu stima ,
    un pensionar care a trait mult peste hotare

  2. Doctori/medici=eroi/ingeri
    Simplu.