G4Media.ro

Medicamente şi materiale sanitare achiziţionate de Primăria Capitalei pentru Ucraina, trimise spre…

sursa: primaria capitalei

Medicamente şi materiale sanitare achiziţionate de Primăria Capitalei pentru Ucraina, trimise spre hub-ul de la Suceava

Un prim transport umanitar conţinând medicamente şi materiale sanitare achiziţionate de Primăria Capitalei a fost trimis, miercuri, cu ajutorul Crucii Roşii, spre hub-ul de la Suceava, urmând a ajunge în Ucraina. „Am coordonat achiziţiile cu reprezentanţii ambasadei Ucrainei în România, astfel încât ceea ce trimitem să răspundă celor mai presante nevoi ale vecinilor noştri. Acesta e doar un prim transport (…)”, a afirmar primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, citat de news.ro

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost prezent, miercuri, la una dintre locaţiile Crucii Roşii Române, situată în judeţul Ilfov, de unde a plecat un prim transport umanitar pentru sprijinirea poporului ucrainean, care conţine medicamente şi materiale sanitare şi are destinaţie hub-ul european de la Suceava, care coordonează ajutoarele umanitare pentru Ucraina. Acolo au fost prezenţi şi directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, şi reprezentanta Ambasadei Ucrainei în România Anna Goncharova, se arată într-un comunicat transmis de Primărie.

„Convoiul medical umanitar al Primăriei Capitalei pentru Ucraina a plecat azi după-amiază din Chitila. Am trimis vecinilor ucraineni medicamente şi materiale sanitare, achiziţionate de Primăria Capitalei prin ASSMB, în urma unei iniţiative a grupului liberal din Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Am coordonat achiziţiile cu reprezentanţii ambasadei Ucrainei în România, astfel încât ceea ce trimitem să răspundă celor mai presante nevoi ale vecinilor noştri. Acesta e doar un prim transport, iar în curând vom trimite noi ajutoare umanitare către Kiev şi către Ucraina. Mulţumesc Crucii Roşii Române, partenerul nostru în această acţiune, care ne sprijină cu transportul şi care, încă de la declanşarea războiului, a fost alături de ucrainenii afectaţi de război. Efortul extraordinar al ucrainenilor în lupta pentru apărarea ţării lor merită toată admiraţia, iar ajutorul nostru pentru ei trebuie să continue!”, a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti, materialele trimise miercuri către Suceava reprezintă 68% din totalul produselor sanitare achiziţionate prin HCGMB 149/07.03.2022, pentru care a fost alocată suma de 5.000.000 de lei.

Cele două tiruri care asigură transportul medicamentelor şi materialelor sanitare au fost puse la dispoziţie de Crucea Roşie Română.

„Mulţumim Primarului General, Nicuşor Dan, Consiliului General şi nu în ultimul rând ASSMB, pentru că putem trimite în Ucraina un transport substanţial de medicamente şi echipamente medicale absolut necesare în Ucraina. Au fost foarte multe solicitări pentru un astfel de transport şi fără sprijinul Primăriei Generale şi al ASSMB nu am fi putut îndeplini condiţiile legale de a trimite acest transport”, a afirmat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română, conform news.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Parcă PG era aproape în faliment zilele trecute, cum de are acum bani si pentru ajutoare, cadouri, reclame?!!!

    • Iar vorbiți ca sa va auziți vorbind. Habar n-aveti ce înseamnă faliment, după cât se vede. Și unde ați văzut în articol că scrie de reclame și cadouri, iar amestecați lucrurile pentru a dezinforma?