G4Media.ro

Medic din Maternitatea Botoșani, calitate de suspect în dosarul morții Alexandrei Ivanov

Sursa foto: captură video

Medic din Maternitatea Botoșani, calitate de suspect în dosarul morții Alexandrei Ivanov

Medicul Mariana Pitrop, care a fost de gardă în noaptea în care a fost internată Alexandra Ivanov la Maternitatea din Botoşani, are calitatea de suspect în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de procurorii suceveni, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, medicul de pe Secţia de Obstetrică şi Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” a fost audiat, vineri, timp de şase ore la sediul Parchetului.

„În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfăşurat pe durata a şase ore, după ce i-au fost aduse la cunoştinţă suspectei drepturile şi obligaţiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzaţiile aduse, susţinerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu. Precizăm că, în cauză, a fost dispusă efectuarea unei expertize medicole-legale care să clarifice circumstanţele şi împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedural aflat în desfăşurare”, se precizează în comunicatul Parchetului.

De asemenea, procurorii au efectuat, vineri, trei percheziţii, atât la locuinţa medicului, cât şi la cabinetul acestuia, dar şi la locuinţa medicului curant al Alexandrei Ivanov.

Procurorii mai arată că, „în completarea probatoriului, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorităţi publice cu atribuţii corelative în domeniul medical”.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arăta într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”.

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra în cauză. AGERPRES/(AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Perchezitie domiciliara? In democratia romaneasca o (posibila, ca inca justitia nu a zis ca este) fapta penala de la locul de munca duce din start la perchezitie domiciliara? Care e legatura si relevanta?
    Stalinism, Ceausism, Iohannism… asta e legatura!