G4Media.ro

Medic de la un spital privat, trimis în judecată pentru vătămarea unui…

Sursa foto: Facebook/ Spitalul Filantropia București

Medic de la un spital privat, trimis în judecată pentru vătămarea unui bebeluş la naştere

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a trimis în judecată un medic la un spital privat din Capitală, specialist în obstetrică-ginecologie, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare a fătului în timpul naşterii, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în sarcina medicului s-a reţinut faptul că, la data de 3 ianuarie 2018, în timp ce o pacientă gravidă era internată în cadrul unui spital privat, deşi la orele 13,30 s-au obiectivat semnele unei suferinţe fetale acute, el a expus în mod nejustificat fătul unei hipoxii prelungite ce a determinat starea gravă a nou-născutului de la orele 14,18 (momentul extracţiei fătului).

„În concret, medicul curant nu a efectuat operaţia de cezariană într-un timp cât mai scurt de la indicarea acesteia, respectiv într-un interval mai mic de 30 de minute de la obiectivarea suferinţei fetale acute, conform Ghidului aprobat de Ministerul Sănătăţii şi Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România. Prin expunerea fătului unei hipoxii prelungite, viaţa nou-născutului a fost pusă în primejdie, necesitând asistenţă medicală permanentă pe tot parcursul vieţii”, spun procurorii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. necesitând asistenţă medicală permanentă pe tot parcursul vieţii

    ohohoho… asta e vatamare corporala grava. ar trebui sa plateasca despagubiri, plata cheltuielilor medicale pe tot parcursul vietii copilului si sa nu mai aiba drept de asistare la nastere.

    • Sunt medica ginecolog in Irlanda. Aici o chestie de genu se invarte pe la 15-17 milionae de euro. despagubiri..

  2. O naștere în privat pleaca de la 15 000 de lei în sus… crezi ca ești mai bine tratat dar dai peste un incomp3tent ca acesta, te infectezi și la ei cu tot felul de bacterii… singurul avantaj este ca nu mai trebuie sa dai șpaga în stânga și în dreapta ca la stat.