G4Media.ro

Medic de la Spitalul Sf. Pantelimon: Pacienții sunt plimbați prin spital cât…

Medic de la Spitalul Sf. Pantelimon: Pacienții sunt plimbați prin spital cât timp se așteaptă rezultatul testului. Echipamentele sunt în număr insuficient, dar ni s-a spus clar să nu le folosim decât dacă avem un caz confirmat

Un medic de la Spitalul Sf. Pantelimon din București acuză, într-o declarație pentru Europa FM, o serie de nereguli în modul de interacțiune cu pacienții, subliniind că aceștia sunt plimbați prin spital cât timp se așteaptă rezultatul testului, iar cadrelor medicale li s-a spus să folosească echipamente de protecție doar dacă au de a face cu un suspect sau cu un caz confirmat și, de asemenea, că nu se fac teste tuturor .

“De câteva ori, a fost luat un  din UPU, căruia i s-a luat testul din UPU, și a fost trimis la Terapie Intensivă, unde se aștepta confirmarea sau infirmarea testului. Nu putem să plimbăm pacienții în spital și să-i trecem pe la ATI, acolo unde pacienții nu sunt infectați. În mod normal, trebuia făcută o izolare cât mai aproape de Camera de Gardă”, a declarat unul dintre medicii spitalului, fără a-și dezvălui însă identitatea.

Mai mult, medicilor li s-a spus să nu folosească echipamente de protecție decât dacă au de-a face cu un suspect sau un caz confirmat.

“Având în vedere  comunitară a virusului, noi trebuie să fim protejați în permanență, nu după ce este confirmat un . Echipamentele sunt în număr insuficient, dar ni s-a spus clar să nu le folosim decât dacă avem un caz confirmat”, mai spune medicul intervievat.

“Nu avem bonete, nu avem măști, nu avem halate de unică folosință. Eu am un halat pe care-l țin în dulap, să-l folosesc dacă avem un caz confirmat. Sunt două-trei combinezoane la Camera de Gardă”, s-a mai plâns acesta.

Citește integral și ascultă audio pe europafm.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ar trbui sa-si agate de gat un bilet cu:

  „Autoritatile sunt pregatite.” KW Iohannis

  Cine râde, e deviationist de stanga. Arestat. Cine se intristeaza, e deviationist de dreapta. Arestat.

 2. „Li s-a spus clar”. Oameni buni, e o situație delicată şi nimeni nu ştie ce e în sufletul vostru, vă este teamă pentru toate cele, ne e şi nouă… E ceasul al 12-lea, vorbiți. Spuneți toate lucrurile pe față, cu toate riscurile. Doar aşa o să ne putem ajuta cu toţii.

  Impostorii, care înmulțesc debandada asta de peste tot, pot fi înlocuiți de oameni profesionişti, dar trebuie să vorbiți acum. Noi cei de acasă vă sprijinim aşa cum putem, şi cu ce putem, să spuneți adevărul şi să terminăm cu neştiința şi cu frica asta odată. E musai ca voi acolo în interior, să vă organizați, strângeți în jurul vostru echipe cu oameni capabili, dați impostorii la o parte. Suntem alături de voi!

 3. Si eu aunt medic si lucrez la sp sf Pantelimon si sfatul meu este sa verificati aceste declaratii la conducerea spitalului, care va poate pune la dispozitie dovezi scrise cu ce a achizitionat si ce nu a achizitionat. Noi avem bonete, manusi, masti chirurgicale… Vorbim de acelasi spital!!! Va rog, verificați informatiile inainte de a le publica.

  • Doamna doctor, poate nu stiati ca la spitalul la care lucrati s-au descoperit la o imspectie sanitara picioare de om amputate, in curtea interioara aruncate pe fereastra din blocul operator chiar de eminenta cenusie. Acelasi personaj fondator se adresa colegilor chirurgi cu insulte grave: dobitoc, jigodie sau cu un neologism de care e mandru: dobjig. E un loc de pomina care inca pare ca functioneaza ca in anii 80. Este loc de ameliorare iar faptul ca un coleg are curajul de a atrage atentia publicului este laudabil. Verificarile MS (daca vreodata) se vor face impreuna cu adminstratia si personalul si LA (sic!) conducerea spitalului. 🙂

 4. Și dacă ar mai dura pandemia asta 2 ani în România, nici la sfârșit spitalele și personalul medical nu ar fi pregătite și competente. Cel puțin anumite spitale, cam majoritatea! Am mai spus ca Pantelimon și Ioan din București trebuie dărâmate, dar nu ma baga nimeni în seama! Am fost în ele, le-am văzut bine, și pe ele și pe medici și asistente care, la urgenta, nu erau în stare nici să-ți ia sânge din vena. Nu mai scriu ca ma enervez rău!

 5. Este o mizerie de articol ; echipamente exista iar munca noastră din plin ! Pacienții ajunși in camera de garda care necesita internare sunt testați ! De multe ori și cei care refuza internarea,dar la care simptomatologia o indica ! Personalul este echipat corespunzător ; iar in cazul manevrelor complexe ( IOT,SNG,Resuscitare ) este maximal ! Indiferent de patologia pacientului ! Plus in situația pac aduși din izolare . Pacienții cu teste in lucru sunt izolați pana la venirea rezultatelor ,fiecare in camera lui . Pacienții ajunși pe ATI sunt IOT din UPU sau din Pre-spital ,iar ei respira in propriul circuit ; ajung pe ATI pe un anumit traseu ,cu un anumit lift cu care NU sunt transportați și alți pacienți ! Restul internărilor in spital se fac separat,pacienții cu masca pe fata manipulați de personal echipat !!! Frustrările și minciunile ne vor îngropa ! Răutatea omului nu cunoaște limite

 6. Redactia … se cere o verificare d’aia, din 3 surse independente (una un ziarist la fata locului) …

 7. De cand angajatii ajung si avocati? Umbra ceausimului pluteste inca peste Sf. Pantelimon (23 August). Un fel de Coree de Nord a sistemului sanitar din Bucuresti. Au de toate doar ca nu ajung la toti. Nepotismele, arivismul si frica cultivate de 40 ani incoacilea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.