G4Media.ro

Matematica redevine obligatorie la liceu în Franța, din 2023, după schimbările succesive…

Foto: Freepik.com

Matematica redevine obligatorie la liceu în Franța, din 2023, după schimbările succesive din ultimii trei ani. “Trebuie promovată egalitatea fete-băieți” în științe, susține Ministerul Educației de la Paris

Toți elevii de liceu din Franța vor face obligatoriu matematică la liceele teoretice (generale) din septembrie 2023, a anunțat duminică, 13 noiembrie, ministrul Educației din Republică, Pap Ndiaye, după cum scriu publicațiile FranceInfo și BFMTv. Anunțul major vine ca o ruptură a reformei inițiate în 2019 de fostul ministru, Jean-Michel Blanquer, care nu mai prevedea matematică obligatorie și, de asemenea, vine după ce abia de anul acesta se găsise o măsură de compromis pentru ca elevii să studieze totuși această materie, dacă tot nu vor să dea Bacalaureat la ea: un opțional de matematică, mai lejer, introdus din al doilea an de liceu.

  • Cronologia schimbărilor din ultimii 3 ani pe această temă, mai jos.

“Comunitatea educațională, cercetătorii, liderii din mediul de afaceri și politicienii s-au arătat îngrijorați de scăderea elevilor care aleg științele la facultăți și de inegalitățile sociale și de gen cauzate de reforma implementată în 2019 care a presupus dispariția matematicii din trunchiul de discipline obligatorii predate în primul și ultimul an al filierei generale de la liceu”, scrie FranceInfo. Discuțiile pe această temă au început din februarie 2022, când autoritățile observaseră și ele discrepanța apărută între numărul băieților și cel al fetelor care aleg facultăți din domeniul științelor exacte și când au lansat dezbateri cu experți în țară, urmate de un raport final cu sugestii (detalii aici) pentru măsuri cu aplicare din septembrie 2022.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Cine face și desface toată ziua are ce face

  2. Până la clasa 10 trebuie scoase notele, temele pentru acasă, prezența obligatorie să fie doar la 50% din ore și să fie interzisă prin lege posibilitatea repetenției cu excepția cazurilor grave de indisciplină.

  3. Redactia, mai atenti la traducere!

    „scăderea elevilor” …

  4. Prea complicat ce propuneti. Mai bine desfiintam scoala direct.

    La 17 ani, se vor face cursuri rapide de 3 luni de alfabetizare si pentru o minima recunoastere a bancnotelor in circulatie.