G4Media.ro

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, și-a cerut scuze după ce a spus…

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, și-a cerut scuze după ce a spus că profesorii trebuie să se vaccineze obligatoriu, altfel riscă să-și piardă slujba

UPDATE: După declarațiile din emisiunea de aseară, Natalia Gavriliță a revenit cu un mesaj pe Facebook în care a spus că a fost o precizare „nereușită”.

„Regret declaraţia nereuşită despre profesorii care refuză vaccinarea, făcută în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari. Fraza nu reprezintă politica Guvernului în niciun fel. Poziţia noastră faţă de această chestiune rămâne neschimbată – profesorii au dreptul să refuze vaccinarea şi să continue predarea în clase, atât timp cât dovedesc cu regularitate că sunt negativi la testele Covid-19. Trebuie să oferim un mediu sigur copiilor, cadrelor didactice şi părinţilor. Le cer scuze profesorilor pe care declaraţia mea i-a rănit”, a scris Natalia Gavriliţa pe Facebook.

Șefa cabinetului de miniștri al Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, a declarat, marți seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că profesorii se vor vaccina obligatoriu, dacă vor să revină la ore în regim normal. Gavriliță a argumentat că dreptul lor de a decide dacă vor să se imunizeze împotriva COVID-19 nu se poate contrapune dreptului elevilor de a învăța într-un mediu sigur. În caz contrar, Gavriliță a declarat că profesorii își pot găsi alte slujbe.

În octombrie noiembrie vom avea peste 3.000 de cazuri pe zi dacă nu facem ceva pentru a modera infectarea. Acestea sunt prognozele OMS în condițiile în care nu schimbăm datele problemei și nu introducem reguli comportamnetale care să oprească virusul. Testele gratis sunt necesare atunci când nu există alte soluții pentru a opri valul pandemic, acum există vaccinul gratuit”, a declarat premierul Gavrilița.

Ea a adăugat că profesorii sunt liberi să aleagă dacă vor să se vaccineze sau nu, însă „dreptul lor se lovește de dreptul liber al copiilor de a avea ore în spații sigure”: „Acești copii nu se pot vaccina și merg acasă, unde interacționează cu familiile, inclusiv cu oameni în vârstă”.

Gavriliță a mai adus ca argument și vaccinarea în masă a doctorilor din Republica Moldova, acolo nu a existat o opoziție în această privință, medicii înțelegând necesitatea acestui act medical.

Medicii s-au vaccinat în proporție de 98%, vom merge în continuare neapărat pe încurajarea vaccinării tuturor celor care lucrează în prima linie”. În momentul în care profesorii intră în clasă și interacționează cu copiii și pun sub risc sănătatea copiilor și a familiilor lor, atunci ei trebuie să se vaccineze. Dacă ei nu vor să se vaccineze, atunci ei trebuie să-și găsească altă ocupație”, a punctat Natalia Gavrilița.

Decizia de obligativitate a vaccinării cadrelor didactice, sau prezentarea unui test negativ pentru COVID-19 la fiecare două săptămâni pe cheltuiala lor a stârnit indignare în rândul profesorilor, unor ONG-uri și din partea sindicatelor pe motiv de discrimnare.

Foto: Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță. Sursa/Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. În sfârșit, MD pune piciorul în prag. Au trecut 2 ani de panemie, timp în care orice prost trebuia să-și dea seama că statul nu poate suporta la nesfârșit testarea și iar testarea. Statul ți-a găsit soluția: vaccinul. Te vaccinezi ori rămâi șoșoc.

  • Într-o clasă sunt 30 de elevi nevaccinati, de ce e important ca profesorul din fața lor să fie vaccinat????

  • Duetul feminin moldovenesc își dă în stambă. Era momentul. Maia cu masca la piața în aer liber, premiera cu declarații discriminatorii. La multe succesuri! Încă o republică la picioarele corectitudinii politice.

 2. Da, Șoșo, așa este. Îți mută Pfizer ADN-ul dintr-un genunchi în altul :)))
  Șoșo a voastră a zis că ne și sterilizează. :)))

 3. Alt premier care promoveaza liberul arbitru-neomarxismul!

 4. Alta care folosește ca 🦜 termenul de ,,imunizare,,
  Eficienta serului e indoielnica, uitați-vă la Israel.
  Focalizati-va pe TRATAMENT:

  https://m.activenews.ro/stiri/IVERCMETINA-vs-COVID-pe-tot-continentul-AFRICAN-Infografia-Zilei-vine-de-la-celebrul-Robert-Malone-inventatorul-tehnologiei-ARNm-168964

 5. Gogulee..
  Salutari calduroase de la diana ..si latinescul
  ” igusalup” ..
  Cum plm nu te intrebi cum de au supravietuit 2 ani cu „virusul ucigas”.

 6. a sarit sputniku’ si armata de postaci anti-vaccinare ?

  • Nu crezi ca vaccinarea ar trebui sa fie voluntara,nu obligatorie?
   Cei vaccinati ar trebui sa fie imuni la acest virus”ucigaș” în caz contrar, înainte sa muriți din cauza virisului, s-ar putea sa muriți de frică pentru ca v-ați vaccinat degeaba

 7. Profesorii ar trebui să-și de-a seama că oripilantul Covid nu glumește și nu cruță pe nimeni.

  • e treaba lor!
   explica-mi te rog de ce ar trebui obligati profesorii sa se vaccineze!
   intr-o clasa sunt 30 de elevi nevaccinati, ce importanta are daca profesorul din fata lor este vaccinat sau nu?
   tot asa putem cere ca tot personalul din magazine sa se vaccineze sau mai stiu e ce categorie le trece unora prin capul gol.

  • Vai Sandu, ți-ai murdărit chiloțeii? Să vină Maia să ți-i spele?
   Auzi, „oripilantul Covid”…

 8. tot respectul!

  sa recunosti o greseala in public, fiind in acea pozitie in stat merita tot respectul doamna PM!

  • corect, recunoasterea greselii este apanajul oamenilor tari.

   pozitia exprimata la tv a fost insa periculos de radicala , asemanatoare cu a ministrului campeanu care trimitea golaneste profesorii sa se odihneasca.

   madam PM sa fie un pic mai atenta ca o ia valul la TV si se vede un fel de merkel sau van cum o cheama pe uscata aia de la comisia europeana

 9. Bravo Maia Sandu!

  (indiferent ce se intampla)

 10. Vaccinatii se infecteaza si transmit boala.Un profesor vaccinat poate infecta copii

 11. in burtoaca aia au fost bagate vreo 5 comiorbiditati