G4Media.ro

Marș motorizat pentru Autostrada Unirii. Sute de mașini vor porni sâmbătă din…

Marș motorizat pentru Autostrada Unirii. Sute de mașini vor porni sâmbătă din toate orașele Moldovei spre București pentru a cere consturirea autostrăzii Târgu-Mureș – Iași

Un protest neobișnuit va avea loc sâmbătă, când sute de oameni sunt așteptați să vină din toate orașele Moldovei la București. Caracterul inedit al manifestației constă în faptul că protestatarii vor veni cu mașinile sau cu motocicletele până în Piața Victoriei din Capitală pentru a solicita demararea lucrărilor la autostrada A8 – Târgu-Mureș – Iași.

Protestul este inițiat de organizațiile ”Moldova vrea autostradă” și ”Împreună pentru A8”, care estimează că în fața Guvernului vor ajunge sâmbătă cel puțin 500 de autoturisme din toate zonele Moldovei.

Potrivit organizatorilor, deplasarea celor care vor participa la marș se va face în două coloane de autovehicule, printre care vor fi autoturisme, motociclete, furgonete, autocare, urmând ca fiecare dintre coloane să plece din Iași spre București pe drumuri diferite, unul spre Târgu Frumos și celălalt prin Vaslui. La ora 13:00 cele două coloane se vor întâlni la Tișița, în județul Vrancea, și la ora 17:00 vor fi întâmpinați de susținători la intrarea în București, urmând să meargă împreună spre clădirea Guvernului pentru a cere echitate pentru Moldova.

 

Partidele de opoziție și-au anunțat sprijinul pentru acest marș motorizat, mai mulți parlamentari, primari și consilieri locali anunțând că se vor urca în mașini și vor lua parte la protest.

Proiectul autostrăzii Târgu-Mureș – Iași a început în 2007, dar de atunci și până astăzi s-au făcut și refăcut numeroase studii de fezabilitate pentru care s-au cheltuit zeci de milioane de lei. În prezent, tot la stadiul de studiu de fezabilitate se află proiectul, fără a se fi făcut niciun pas concret în realizarea autostrăzii.

În ultimii ani au avut loc numeroase manifestații pentru construirea autostrăzii Târgu-Mureș – Iași. În toamna lui 2017 a fost organizat un protest motorizat pe drumurile care leagă cele două orașe (Iași și Târgu Mureș), la care oamenii au participat cu peste 200 de autoturisme.  La începutul acestui an, pe 24 ianuarie, în ziua aniversării a 159 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească, oamenii prezenți la manifestațiile din Piața Unirii din Iași au huiduit politicienii, scandând ”Vrem autostradă, nu penali pe stradă”.

Deputatul PMP de Iași, Petru Movilă, a inițiat chiar un proiect de lege care să oblige Ministerul Transporturilor să construiască autostrada Târgu-Mureș – Iași. Proiectul care prevede realizarea investiției din credite externe și fonduri europene în termen de patru ani de la intrarea în vigoare a legii a fost adoptat tacit de Senat la finalul anului trecut și, de atunci, este blocat în comisiile Camerei Deputaților.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. O idee bună! Mă gândesc că am putea să ne mobilizăm să facem și șoselele importante inpracticabile dacă ne-am aduna 100-200-300 de mașini și am circula o zi pe săptămână, de exemplu joia, cu doar 20-30 km/ora pe DN-urile importante (DN 1, DN 2, DN 6, DN 7).

  2. Mai fratilor ! De geaba marsaluiti ! Nenorocitii astia PSD + ALDE nu sunt in stare de NIMIC N-au finalizat nici un km de autostrada in ultimul an si jumatate 1 Pierdem sume imense si probabil importante investiti pentru ca de ani buni „ardem gazul” si mintim – dar nu am facut NIMIC la Tronsonul VITAL Sibiu – Pitesti ! Ba mai mult ! Autostrada Soarelui intra „in umbra” – Trece la reparatii – hai sa nu zic GENERALE – dar serioase dupa NUMAI CATIVA ANISORI DE FUNCTIONARE !. Dati JOS pungasii PSD – ALDE si puneti oameni seriosi la butoane ! Cam greu – dar MACAR NICI UN BANDIT DIN CEI ACTUALI ! . Ca tot se plange Zdragnea ca „i se da o Lovitura de Stat” ! Hai sa-i dam o lovitura-n koor – care sa-l proiecteze „prin” Brazilia – sau macar la „pretenul” de partid
    Mazare – alt mare pungas „fugit” tocmai prin Madagascar ! Oare cu ce „parale” si-a construit Statiunea de vacanta” pungasul ? Ca a fost NUMAI salariat LA STAT !