G4Media.ro

Marș „Împreună pentru siguranța femeilor!” organizat sâmbătă în București. 27 de ambasade…

Marș „Împreună pentru siguranța femeilor!” organizat sâmbătă în București. 27 de ambasade semnează o declarație de susținere a manifestării

Marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!” se va desfășura sâmbătă, de la ora 15.00, în București, iar 27 de ambasade semnează o declarație de susținere a manifestării, prin care își exprimă solidaritatea femeile și fetele victime ale violenței.

Declarația celor 27 de ambasade:

Violenţa împotriva femeilor şi fetelor există în toate ţările şi la toate nivelurile societăţii. Ea nu reprezintă o chestiune privată, ci o încălcare a drepturilor omului.

În preajma Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, ce are loc în data de 25 noiembrie, în lumea întreagă se desfăşoară numeroase iniţiative de conştientizare a acestei probleme existente la nivel global.

Susţinând Marșul ”Împreună pentru siguranța femeilor!” de sâmbătă, 19 octombrie 2019, ne manifestăm solidaritatea cu fiecare femeie şi fată, victime ale violenţei. Marşul începe la orele 15:00 având ca punct de pornire Piaţa Universităţii (Parcul Colţea) şi se continuă înspre Piaţa Victoriei.

Marşul este organizat de către Reţeaua pentru prevenirea şi combaterea Violenţei împotriva Femeilor (VIF), reţea ce cuprinde 25 de organizaţii non-guvernamentale dedicate promovării drepturilor femeilor, protecţiei victimelor violenţei de gen şi luptei împotriva discriminării de gen.

Convenţia de la Istanbul cere statelor părţi să implementeze într-o manieră cuprinzătoare şi coordonată politici îndreptate împotriva acestui tip de violenţă. Drepturile victimelor trebuie să se regăsească în centrul acestor politici. Eforturile societăţii civile trebuie încurajate şi susţinute.

Ne alăturăm Reţelei VIF condamnând cu fermitate toate formele de violenţă împotriva femeilor şi fetelor. Credem că orice acţiune întreprinsă împotriva violenţei în orice ţară ne va aduce mai aproape de o lume în are femeile şi fetele îşi vor putea exercita drepturile în libertate şi siguranţă.

Serviciile de sprijin şi ajutor trebuie să fie furnizate fără niciun fel de discrimare şi indiferent de condiţia socială sau de apartenenţa etnică.

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Alăturaţi-vă marşului din 19 octombrie!

Această declaraţie comună este semnată de următoarele Ambasade şi Reprezentanţe ale Instituţiilor Internaţionale:

Albania, Argentina, Austria, Belgia, Canada, Chile, Croaţia, Cehia, Danemarca, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Lituania, Olanda, Norvegia, Peru, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. De ce „siguranta femeilor” si nu „siguranta tuturor”?

  • Pentru ca aceasta este noua religie a lumii moderne.

  • Ce intrebare de (barbat) tâmpit. Cati bărbați au reclamat vreodată la poliție ca îi bate nevasta, ba tembelule? De Cati bărbați bătuți și violat ai auzit, cretinutule? La Caracal ce sex au victimele, bai prostovane?
   Ai auzit vreodată de adăposturi in care se retrag femei și copii avizați de masculin casei?
   Sa continui, sau de acum te documentezi singur?

  • Provest – foarte bine spus.
   Multi tampiti sunt pe pamantul asta.

  • A citi si a te informa ca barbatii sunt victime ale violentelor intr-un procent mai mare este prea greu pentru cei „destepti” si „frumosi”. Cand a aparut posibilitatea de a te afirma in spatiul public fara filtre cine crezi ca a dat navala sa-si afirme „valoarea”?

 2. feministele p lii mele

 3. Mare nerușinare, nu vad femei bătute și vânatr.Cand marșuri profunde pentru homosexuali?

 4. Violența este si o metoda de exterminare, folosita de ofițeri cu grade și putere, angajați de servicii și recompensați cu bunurile celor care după ce au fost loviți cu bocancii speciali, macelariti, își găsesc sfârșitul și afacerea imobiliara, proiect aprobat în urma cu 10 ani, poate fi construită! Acești ofițeri, sunt păziți și folosiți de jandarmii DIICOT, care-ti răspund la sesizări cu „Taci, sa nu te pescuim, de pe străzi!”, amenințare din decembrie 2016 cu urmări în decembrie 2017, operatie 3 Baypass-uri, ratata! Mercenarii nu s-au oprit nici azi, și- au lărgit gasca de exterminare in familie, copii, nepoți, părinți și bunici, Arges MED , Calarasi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.