G4Media.ro

Maroc: A murit un participant la Maratonul Nisipurilor / Bărbatul, un francez…

Maroc: A murit un participant la Maratonul Nisipurilor / Bărbatul, un francez de 50 de ani a suferit un stop cardiac

Organizatorii Maratonului Nisipurilor, ultramaraton de şase zile (250 km) care are loc în fiecare an în Maroc, au anunţat că luni după-amiază unul dintre concurenţi a decedat, anunță News.ro.

Bărbatul respectiv, un francez de aproape 50 de ani, a suferit un stop cardiac pe dunele din Merzouga.

Pe site-ul competiţiei se menţionează că înainte de competiţie francezul îndeplinise toate cerinţele din punct de vedere medical pentru a putea participa. În plus, el a parcurs prima etapă fără probleme. După ce i s-a făcut rău, francezului i s-au acordat primele îngrijiri de către alţi doi concurenţi, medici, care au şi cerut ajutor. Directorul medical al competiţiei a sosit cu un elicopter la locul în care se afla francezul şi a continuat el manevrele de resuscitare. După 45 de minute de eforturi, echipa medicală a constatat decesul concurentului.

Competiţia va continua, “din respect pentru toate persoanele implicate în această aventură”, au precizat organizatorii, menţionând că un moment de reculegere se va ţine înainte de startul etapei a treia.

Sursa foto: Captură video marathondessables.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Covidul l-a halit. Nu mai exista altceva decât covid. Vaccinati-va și o sa trăiți veșnic!

  2. Era vaccinat?
    O întrebare esentiala!

    Fotbalistul danez a căzut secerat pe tern, maratonistul francez a făcut stop cardiac și el…ei sunt partea văzută a iceberg-ului, pentru ca, fiind sportivi, sunt mediatizați.

    Propun sa prezinte G4 statisticile pt morții de stop cardiac din 2021 comparat cu anii precedenți. Și pt numărul de atacuri cerebrale.