G4Media.ro

Marius Voineag, întrebat dacă e mason și cum răspunde la acuzația că…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marius Voineag, întrebat dacă e mason și cum răspunde la acuzația că ar fi blocat dosarul de plagiat al premierului Ciucă: ”Nu sunt și n-am fost, nu că aș avea ceva cu masoneria/ Nu am blocat niciun dosar, e în lucru la al doilea procuror, să sperăm că se vor pronunța în perioada imediat următoare”

Marius Voineag, propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pentru șefia DNA, a fost întrebat marți, la ieșirea de la interviul cu secția de procurori din CSM, cum răspunde la acuzația că ar fi blocat dosarul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă și dacă este sau a fost mason.

Voineag a declarat pentru G4Media că nu este și nici n-a fost mason, dar și că n-ar fi blocat dosarul șefului Executivului. Voineag, care a primit aviz favorabil de la CSM, a declarat că dosarul de plagiat e în lucru la al doilea procuror și că speră ca soluția să vină rapid

Reporter: Ce schimbări ați vrea să aduceți la DNA?

Marius Voineag: Cea mai importantă vizează componenta recuperării produsului infracțional. Când ne axăm pe sancțiuni, să ne axăm și pe luarea produselor ilicite și atunci, practic, vom avea cercul complet. Până la momentul ăla noi am făcut lucrurile foarte bine pe componenta de combatere și au ieșit niște lucruri excelente.

Rep.: Sunteți mason?

Marius Voineag: Nu, nu. Chiar am prezentat secției (de procurori din cadrul CSM, n.red.). Mă bucur că am primit această întrebare. Am reușit săptămâna trecută să formulez o cerere la cei de la Marea Lojă Națională am solicitat expressis verbis și dacă am avut vreun raport de orice fel. Am vrut să înlătur orice fel de ambiguitate. Nu că aș avea ceva cu masoneria, ci că nu sunt eu în peisajul ăsta.

Rep.: Dar ați fost?

Marius Voineag: Nici n-am fost, nici n-am fost. Nu am avut niciun fel de raport. Răspunsul o să vi-l pun la dispoziție.

Rep.: Ați fost acuzat în spațiul public că în calitate de adjunct al Secției a doua din Parchetul General ați blocat dosarul de plagiat al premierului repartizându-l unui procuror în condițiile în care acea faptă era oricum prescrisă. Cum comentați?

Marius Voineag: Obligația noastră ca șefi de secție sau manageri este ca indiferent de context soluția pe prescripție trebuie dată într-un cadru procesual. Faptul că a fost analizată politic chestiunea asta e în afara puterilor mele, însă vă pot garanta în ceea ce privește repartizarea și circuitul lucrărilor, totul s-a făcut cu respectarea celor două articole din regulament, e vorba de 19, alineatul 3 raportat la 19 alineatul 4. Ideea e că nu am blocat niciun dosar, e în lucru în momentul de față la al doilea procuror, să sperăm că se vor pronunța în perioada imediat următoare cu privire la soluționarea acestui

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. …să sperăm că se vor pronunța…
    Da. Ne-am săturat de sper(m)at!