G4Media.ro

Mario Draghi: Va urma un posibil embargo asupra gazelor naturale rusești. Italia…

Mario Draghi: Va urma un posibil embargo asupra gazelor naturale rusești. Italia se va alinia deciziei Uniunii Europene

Italia va urma deciziile Uniunii Europene cu privire la noi sancţiuni împotriva Rusiei, în special un posibil embargo asupra gazelor naturale, care însă „nu este pe masă deocamdată”, a afirmat miercuri premierul Mario Draghi, potrivit AFP.

„Nu este o ipoteză discutată în acest moment, dar situaţia este în continuă schimbare”, a declarat el presei după o şedinţă de guvern.

Italia este foarte dependentă de gazul rusesc, deoarece importă 95% din gazul pe care îl consumă, din care aproximativ 40% provine din Rusia.

„Astăzi, embargoul asupra gazelor nu este încă (…) pe masă”, a insistat Mario Draghi.

„Masacrele” din Ucraina „incită la adoptarea unor sancţiuni şi mai dure”, a spus el. „Toate ţările aliate se întreabă ce se poate face pentru a opri Rusia (…) Urmăm ceea ce decide Uniunea Europeană”, a subliniat premierul italian.

„Dacă ni se propune un embargo asupra gazelor, vom urma UE pe această cale, ne dorim cel mai eficient instrument pentru a ajunge la pace”, a explicat el.

De asemenea, Mario Draghi a dorit să fie liniştitor: „Dacă livrările de gaze (ruseşti) s-ar opri astăzi, am fi acoperiţi până la sfârşitul lunii octombrie cu rezervele noastre, nu ar exista consecinţe”.

Fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) a lansat şi un apel la introducerea unui plafon al preţului gazelor. „Cer de câtăva vreme să introducă un plafon la preţul gazelor, ar fi cel mai raţional lucru la nivel colectiv, european”, a declarat el.

„UE are o putere extraordinară pe piaţă, este de fapt singurul cumpărător”, a argumentat el. Iar această putere „poate fi exercitată prin stabilirea unui preţ care să fie remunerator, dar nu extravagant precum cel pe care îl avem în prezent”, a mai spus premierul Italiei, conform Agerpres.

Foto: Mario Draghi / Sursa: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cine vorbea, acest dictator in devenire care nu-si lasa cetatenii sa urce in transportul in comun fara sa fie injectati!