G4Media.ro

Mario Draghi creează un super-minister ecologist și pune combaterea schimbărilor climatice în…

Mario Draghi creează un super-minister ecologist și pune combaterea schimbărilor climatice în centrul planurilor de guvernare a Italiei

Premierul italian Mario Draghi a pus combaterea schimbărilor climatice în centrul planurilor sale de guvernare a Italiei prin crearea unui super-minister ecologist, care are rolul să se asigure că tranziţia către energia verde va avea forţa să conducă redresarea economică şi folosirea integrală a fondurilor Uniunii Europene, transmite Reuters, citată de News.ro.

Prima sarcină a premierului Draghi va fi să refacă Planul de Redresare al Italiei, care trebuie predat Comisiei Europene până în luna aprilie, pentru a obţine fondurile de peste 200 de miliarde de euro necesare pentru stimularrea economiei afectate de recesiune.

Potrivit acordului de la nivelul UE, 37% din fonduri trebuie să fie dedicate tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Fostul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), care a fost învestit în funcţia de şef al guvernului de uniune naţională sâmbătă, pentru a scoate Italia din criza coronavirusului şi recesiunea economică, l-a selectat pe fizicianul Roberto Cingolani pentru a conduce noul minister.

”Vom avea un guvern ecologist”, a declarat Draghi sâmbătă, în prima sa şedinţă de guvern.

În noul său rol, Cingolani va prelua probleme energetice care anterior erau împărţite între alte ministere.

Cingolani, director pentru tehnologie şi inovaţii la grupul pentru apărare Leonardo şi membru în boardul Ferrari, a lucrat în centre de cercetare de top din Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite, specializat în robotică, inteligenţă artificială şi ”umanitate digitală”.

Numirea acestuia este un semn că Draghi intenţionează că implice experţi pentru a atrage fondurile de redresare ale UE şi pentru selectarea celor mai bune tehnologii în vederea susţinerii dezvoltării pe termen lung.

Crearea noului minister a ajutat la atragerea sprijinului Mişcării 5 Stele, care se mândreşte cu politicile sale ecolologiste.

sursa: News.ro

sursa foto: consilium.europa.eu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Draghi face treaba, pacat ca e asa batran.

 2. Din asta se vede ca supermario a fost plantat de ecomarxisti.

 3. Bun,
  SuperMario a fost parasutat de globalisti, sa implementeze green new deal si Marele Reset…
  Papa Bergoglio la fel, printul Charles la fel….
  De Micron stiam de la inceput ca e omul finantistilor, de Merkel stiam de la inceput ca e fata de fost colaborator STASI, de Boris…..nu stiam, mare surpriza, a inceput conservator si moare in tabara cealalta…
  Halal viitor ne asteapta…

 4. Politicile astea socialiste de ‘inverzire’ vor fi doar bani aruncati catre baieti destepti, pe spatele contribuabililor! Astea nu vor duce la nici un origres economic ci doar vor satisface tot felul de fantezii ecologice ale verzilor!

 5. Sa speram ca va incepe cu mafia gunoaielor ce a transformat si Romania in groapa de gunoi a Italiei .

 6. Una din doua: ori nu mai sunt resurse, ori se întoarce comunismul in Europa. Adică in toata Europa.

 7. Cred ca-i o gluma…cum sa tratezi problemele economice enorme si sistemice ale Italiei cu grindil? Inseamna ca baietii nici nu se mai sinchisesc sa indrepte situatia…fac direct la ordin un salt spre”progres”.

 8. Ministerul de crestere a taxelor pentru schimbarea vremii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.