G4Media.ro

VIDEO Marie Fredriksson, solista trupei Roxette, a murit la vârsta de 61…

VIDEO Marie Fredriksson, solista trupei Roxette, a murit la vârsta de 61 de ani / Primul single de pe ultimul album: „It Just Happens”

Marie Fredriksson, solista trupei Roxette, a murit luni, la vârsta de 61 de ani, după o boală îndelungată, informează publicaţia britanică The Mirror, citată de Agerpres. În 2016, când s-a retras din turnee, Marie Fredriksson spunea: „Au fost 30 de ani uimitori! Simt multă bucurie şi fericire atunci când privesc în urmă”.

Popstarul suedez a creat Roxette alături de Per Gessle în 1986. Marie a fost cunoscută pentru hiturile Roxette „It Must Must Have Love”, „Joyride”, „Listen To Your Heart” şi „The Look”.

„Cu mare tristeţe trebuie să vă anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste ale noastre s-a dus. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie în urma problemelor sale de sănătate anterioare”, a scris familia într-o declaraţie. Aceasta a adăugat că artista va fi înmormântată doar în prezenţa celor mai apropiaţi membri ai familiei.

Celălalt membru al formaţiei Roxette, Per, i-a adus lui Marie un omagiu: „Toată dragostea mea pentru tine şi familia ta. Lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel”.

Marie era căsătorită cu Mikael Bolyos, şi aveau împreună doi copii, o fiică, Inez Josefin, în vârstă de 26 de ani, şi un fiu, Oscar, de 23 de ani.

În 2002, Marie Fredriksson a fost diagnosticată cu tumoare pe creier, care s-a dovedit a fi malignă. A fost operată şi a îndurat luni de zile de chimioterapie şi radioterapie, pierzându-şi în cele din urmă capacitatea de a citi şi număra, vederea i-a fost afectată, precum şi o serie de mişcări ale părţii drepte a corpului. La şase luni de la diagnostic, ea şi soţul său au început să lucreze la primul său album în limba engleză. Marie a dat numele albumului – „Change” (2004).

În octombrie 2005, cântăreaţa spunea că „au fost trei ani extrem de dificili”, declarând ulterior într-un interviu că este sănătoasă.

Marie Fredriksson şi Per Gessle s-au reunit la 23 octombrie 2009, susţinând un concert la Night of the Proms. În 2010, Roxette s-a reîntors pe scena muzicii.

În aprilie 2016, în urma recomandărilor medicale primite de Marie Fredriksson, ultima parte a turneului european dedicat celor 30 de ani de activitate a formaţiei a fost anulat.

„Au fost 30 de ani uimitori! Simt multă bucurie şi fericire atunci când privesc în urmă, la turneele mondiale susţinute de Roxette. Toate concertele noastre şi amintirile noastre de-a lungul anilor vor reprezenta întotdeauna o parte importantă a vieţii mele. Sunt deosebit de mândră şi de recunoscătoare pentru faptul că am putut să revin în 2009, după boala mea foarte gravă, şi am putut să duc trupa Roxette din nou în jurul Globului, pentru alte concerte. Din păcate, acum, zilele în care eu plecam în turnee s-au încheiat şi vreau să profit de ocazie pentru a mulţimi fanilor noştri minunaţi care ne-au însoţit în această călătorie îndelungată. Aştept cu nerăbdare lansarea albumului nostru, «Good Karma», în luna iunie – din punctul meu de vedere este cel mai bun album al nostru!”, spunea atunci Marie Fredriksson.

Per Gessle i-a mulțumit colegei sale: „Vreau să îi mulțumesc puternicei Marie, amazoană a vocilor sfinte, Zeița performanțelor rock superbe, interpreta degajată și magnifică a umilelor mele cuvinte și muzică, pentru această călătorie magică pe covor, care ne-a dus pe vârful fiecărui munte. Doamne, ce priveliști am admirat! Bucuria călătoriei s-a terminat acum, dar cu siguranță ne-am distrat, nu?”

În iunie 2016 a fost lansat un nou album Roxette „Good Karma” primul single din acest album fiind „It Just Happens”.

Marie Fredriksson a găsit resurse să treacă peste momentele dificile din 2016 şi a lansat la 30 mai 2017, pentru prima dată, o melodie jazz, alături de doi muzicieni suedezi ai genului, Magnus Lindgren (saxofon) şi Max Schultz (chitară), intitulată „Alone Again”.

Foto: Facebook Roxette

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Tristete intr-o zi de iarna.

  2. I zi trista pentru muzica. O voce superba.

  3. Dumnezeu să o odihnească!

  4. Mi-a plăcut vocea ei inconfundabila. Am crescut cu muzica lor. Drum lin spre stele…

  5. Muzica din liceu… RIP Maria

  6. Dumnezeu s-o odihneasca! Formatia mea de suflet nu mai exista de azi. Tin si acum minte cand am ascultat prima oara it must have been love cand eram in generala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.