G4Media.ro

Mariana Mihuţ, Rodica Mandache și Marcel Iureş printre actorii care vor înmâna…

sursa foto: UNITER

Mariana Mihuţ, Rodica Mandache și Marcel Iureş printre actorii care vor înmâna premiil la Gala UNITER

Actriţele Mariana Mihuţ, Rodica Mandache, Ioana Bugarin, Ada Milea, Mirela Oprişor şi actorii Marcel Iureş, Pavel Bartoş şi Nicu Mihoc se numără printre artiştii care vor înmâna premiile de la Gala UNITER – ediţia 30, care va avea loc pe 4 iulie la Palatul Culturii din Bistriţa, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al UNITER transmis AGERPRES, prezentatorii ediţiei aniversare a Galei UNITER vor fi Raluca Aprodu şi Emilian Oprea, actori ai Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Conceptul artistic al ediţiei din 2022 îi aparţine regizorului Radu Afrim.

„O gală aniversară e cea mai potrivită oportunitate de a analiza prezentul acestei bresle şi mai ales de a trage cu ochiul înspre viitor. De aceea mi-am permis să focusez ediţia 30 pe portrete de tineri artişti, unii încă studenţi la teatru, oameni care ard acum, oameni care trebuie văzuţi acum. E greu de făcut o selecţie. De aceea i-am întrebat chiar pe ei care sunt idolii lor dintre ei înşişi. Vor fi colaje, mărturii video cu tineri care în aceşti ultimi 2 ani au încercat să se facă ascultaţi. Unii dintre ei riscă formule pe care breasla le acceptă cu greu, alţii doar vor să facă ceea ce înţeleg ei prin performanţă. N-am fost niciodată fan al tradiţiilor. De aceea voi încălca încă o tradiţie şi voi popula ecranul imens din spatele laureaţilor Galei cu chipuri de artişti care ar fi putut sta fără probleme în locul oricăror nominalizaţi de acum, din anii recenţi sau vor sta în anii ce vin. În rest, despre trecut, numai de bine”, a spus Radu Afrim.

Directorul artistic al galei va face echipă cu scenografa Irina Moscu şi cu Les Ateliers Nomad.

Trofeul UNITER a fost conceput şi realizat în 1992 de artistul Ion Bitzan.

Ceremonia acordării premiilor UNITER va putea fi urmărită în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi la Radio România Cultural, dar şi online, pe www.uniter.rowww.tvr.ro şi preluat de pagina de Facebook a UNITER – https://www.facebook.com/UNITERoficial.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...